vestnik

V Pomurju več nesreč, v eni se je voznik mopeda hudo telesno poškodoval

Vestnik, 3. 9. 2020
PGD Murska Sobota
Prometna nesreča v Dokležovju.
Črna kronika

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali šest prometnih nesreč, pet kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, povoženji divjadi in dva tujca, ki sta na nedovoljen način vstopila v Republiko Slovenijo.

V prometnih nesrečah sta bila dva udeleženca lahko telesno poškodovana, voznik mopeda, ki je padel na Cvenu pa je utrpel hudo telesno poškodbo. 

Na področju kriminalitete sta bili na območju Murske Sobote obravnavani tatvina kolesa in tatvina v trgovini. Na območju Lendave so policisti posredovali zaradi tatvine goriva, na območju Gornje Radgone pa zaradi odtujitve orodja. Na območju Gornjih Petrovec je bila obravnavana odtujitev gostinske opreme. 

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervencijah policistov pomirili.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje še poroča, da se je včeraj ob 15.42 na Glavni ulici v Dokležovju zgodila prometna nesreča. Trčili sta dve osebni vozili, gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, izvajali požarno varovanje, pomagali policiji in reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe ter odklopili akumulator. 

Še pred tem so soboški gasilci posredovali na pomurski avtocesti, pri izvozu Lipovci v smeri Murske Sobote. Tudi tam sta trčili dve vozili. Gasilci so na kraju nesreče izvedli protipožarno varovanje, omejili iztekanje pogonskega goriva iz tovornega vozila, prečrpali okrog 300 litrov goriva v nadomestne posode, posuli absorbent in očistili cestišče. 

pums kronika-pomurskih-policistov