vestnik

V Pomurju več tatvin, prometnih nesreč in požar

Vestnik.si, 15. 3. 2022
PGD Ljutomer
Prometna nesreča v Stročji vasi.
Črna kronika

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, v katerih je bil eden udeleženec telesno poškodovan, sedem kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru in tri povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so bili na območju Murske Sobote obravnavani tatvina lesa, poškodovanje osebnega avtomobila in tatvina goriva. Na območju Lendave so policisti posredovali zaradi grožnje, na območju Gornje Radgone zaradi tatvine prometnega znaka in tatvine goriva, na območju Ljutomera pa zaradi tatvine lesa.

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnih krajih in dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča, da je včeraj v Spodnjem Kamenščaku zagorela plastična kritina nad delavnico. Požar je zajel okoli pet kvadratnih metrov kritine, pogasili pa so ga gasilci PGD Ljutomer, Spodnji Kamenščak, Radomerje, Cezanjevci in Gresovščak. 

V Stročji vasi pa je osebno vozilo zapeljalo z vozišča in trčilo v drevo. Poškodovano osebo so reševalci oskrbeli na kraju nesreče, nato pa jo prepeljali v Splošno bolnišnico Murska Sobota. Posredovali so tudi gasilci PGD Ljutomer, ki so odklopili akumulator, nevtralizirali iz vozila po vozišču iztekle tekočine ter nudili pomoč nujni medicinski pomoči. 

pums kronika-pomurskih-policistov