vestnik

Vlak trčil v osebno vozilo, zoper voznico bo podana kazenska ovadba

Vestnik.si, 14. 10. 2019
Profimedia
Fotografija je simbolična
Črna kronika

Včeraj ob 22.29 se je v Šalovcih zgodila prometna nesreča. Alkoholizirana voznica zapustila kraj nesreče, a so jo izsledili.

Tovorni vlak naj bi trčil v osebno vozilo, v katerem pa v času trka ni bilo nikogar. Posredovali so gasilci iz PGD Murska Sobota, ki so osvetljevali mesto dogodka ter izvajali požarno varovanje. 


Kot so sporočili s PU MS, so z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je voznica osebnega avtomobila odpeljala do železniške postaje in želela vozilo obrniti. Nato je zapeljala čez peron, kjer sta kolesi zdrsnili v smeri železniškega tira. Voznica je vozilo zapustila. Iz smeri Hodoša je pripeljal tovorni vlak in trčil v vozilo, ki ga je odbilo. Voznica je s kraja odšla in bila izsledena. Preizkus alkoholiziranosti je pri voznici pokazal 0,86 mg/l alkohola. Zoper njo bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja javnega prometa z nevarnim dejanjem ali sredstvom. Poškodovanih v prometni nesreči ni bilo. Nastalo pa je za okrog 20.000 evrov materialne škode.

STA
Fotografija je simbolična.
prometna-nesreča ŠALOVCI vlak osebno-vozilo