vestnik

V tednu dni 44 kršitev in ena nesreča

ABE, 24. 5. 2019
Nataša Juhnov
Policisti so ugotovljali kršitve med vozniki tovornjakov in avtobusov. Slika je simbolična. 
Črna kronika

Policisti so poostreno nadzirali voznike tovornjakov in avtobusov pri prevozu tovorov in potnikov.

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so sodelovali v evropsko usklajenem poostrenem nadzoru nad tovornimi vozili in avtobusi, ki je potekal med 13. in 19. majem. Osnovni namen akcije je bil, zmanjšati število kršitev cestnoprometnih predpisov voznikov tovornih vozil in avtobusov pri prevozu tovora ter potnikov, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.



Policisti so bili med nadzorom pozorni predvsem na kršitve, ki so bile povezane s trajanjem vožnje in obveznimi počitki in odmori voznikov. Ugotavljali so še manipulacije z zapisovalnimi napravami - tahografi - preverjali tehnično brezhibnost vozil, pravilno nalaganje in pritrditev tovora in nasploh preobremenjenosti vozil.


Policisti Policijske uprave Murska Sobota so v tednu dni ugotovili 44 kršitev voznikov tovornih vozil in obravnavali eno prometno nesrečo, v kateri je bilo udeleženo tovorno vozilo. Poostren nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi bo letos potekal še dvakrat, in sicer med 22. in 28. julijem ter med 14. in 20. oktobrom.

tovornjaki policija avtobusi nadzor kršitve