vestnik

V Veržeju dišalo po žgancih in ribah

J. Ž., 17. 9. 2019
Jože Žerdin
Člani TD Veržej so na kulinaričnem dnevu pokazali kuharsko znanje pečenja rib in priprave žgancev,
Črna kronika

Turistično društvo Veržej ob pomoči občine Veržej in Zavoda Marianum Veržej pripravilo kulinarični dan.

V želji, da se ohrani in obudi prleška kulinarična jed, kot so žganci in pečene murske ribe, se je Turistično društvo Veržej ob pomoči občine Veržej in Zavoda Marianum Veržej, odločilo za kulinarični dan. 

veržej, kulinarični-dan, žganci, murske-ribe, td-veržej
Jože Žerdin
Člani TD Veržej so na kulinaričnem dnevu pokazali kuharsko znanje pečenja rib in priprave žgancev,

Ta dan je v Veržeju in njeni okolici dišalo po žgancih in pečenih ribah, pripravili so ajdove žgance in žgance pomešane z moko in krompirjem ter pečene ribe, kot so krapi, ki so bili pečeni v marinadi z oljem. Pri pečenju rib je bil glavni kuhar Vinko Kapun, pri kuhanju žgancev pa sta Stanko Jerebic in Jerica Galunder.

veržej, kulinarični-dan, žganci, murske-ribe, td-veržej
Jože Žerdin
Člani TD Veržej so na kulinaričnem dnevu pokazali kuharsko znanje pečenja rib in priprave žgancev,

 Na kulinaričnem dnevu so razdelili okrog 90 porcij rib in 100 porcij žgancev. K jedem pa se je prilegla prleška kapljica iz Stanetincev.

veržej, kulinarični-dan, žganci, murske-ribe, td-veržej
Jože Žerdin
Člani TD Veržej so na kulinaričnem dnevu pokazali kuharsko znanje pečenja rib in priprave žgancev,

turistično-društvo-veržej kulinarični-dan žganci murske-ribe