V želji, da se ohrani in obudi prleška kulinarična jed, kot so žganci in pečene murske ribe, se je Turistično društvo Veržej ob pomoči občine Veržej in Zavoda Marianum Veržej, odločilo za kulinarični dan.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(KOLUMNA) Digitalizirani in idiotizirani
Lastniki in ustvarjalci vsebin se svojega odločilnega prispevka pri poneumljanju prebivalstva ali ne zavedajo ali preprosto dajejo prednost finančnemu izplenu.
Ta dan je v Veržeju in njeni okolici dišalo po žgancih in pečenih ribah, pripravili so ajdove žgance in žgance pomešane z moko in krompirjem ter pečene ribe, kot so krapi, ki so bili pečeni v marinadi z oljem. Pri pečenju rib je bil glavni kuhar Vinko Kapun, pri kuhanju žgancev pa sta Stanko Jerebic in Jerica Galunder.
Na kulinaričnem dnevu so razdelili okrog 90 porcij rib in 100 porcij žgancev. K jedem pa se je prilegla prleška kapljica iz Stanetincev.