vestnik

V vozilu čez mejo prepeljal 15 tujcev. Tatovi odtujili zlatnino in rože

Vestnik, 29. 6. 2021
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč, ki so se končale z materialno škodo, dvanajst kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru, šest primerov povoženja divjadi in tri primere poškodb vozil na parkirnih prostorih. Poleg tega so prijeli petnajst tujcev, ki so v Slovenijo vstopili na nedovoljen način.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino rož, neplačevanje preživnine, poškodbo vrat, poskus vloma v osebni avtomobil, vlom v hišo, od koder je bila ukradena zlatnina, zatajitev, dve preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, poškodovanje osebnega avtomobila, nasilje v družini, kjer je bil nasilnežu izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja, poškodovanje kamina in prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

V naselju Šafarsko je bil okoli 2. ure zjutraj opažen BMW X3, tujih registrskih oznak, ki je pripeljal preko zelene meje iz Republike Hrvaške. Vozilo je bilo kasneje zaustavljeno v Veržeju. Med zaustavljanjem je voznik BMW-ja trčil v službeno vozilo, ko je hotel obrniti v slepi ulici. V postopku je bilo ugotovljeno, da je državljan Ukrajine v Slovenijo v vozilu prepeljal kar 15 tujcev. Tujec bo s kazensko ovadbo priveden na sodišče.

pums kronika-pomurskih-policistov