vestnik

Varnost pešcev: V 14 dneh 63 prekrškov

ABE, 23. 10. 2018
Štefan Abraham
Prometne nesreče, v katere so vpleteni pešci, se običajno končajo tragično. Fotografija je simbolična. Fotografija Štefan Abraham
Črna kronika

Kot opažajo policisti, so med kršitvami najpogostejše prečkanje ceste pri rdeči luči ali pa tam, kjer ni prehoda za pešce.

V preventivni akciji za večjo varnost pešcev, ki je potekala med 1. in 14. oktobrom 2018, so policisti na območju Policijske uprave Murska Sobota med izvajanjem poostrenih aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti pešcev v cestnem prometu, ugotovili 63 kršitev pešcev. Kot opažajo policisti, so med kršitvami najpogostejše prečkanje ceste pri rdeči luči ali pa tam, kjer ni prehoda za pešce. Pri voznikih pa je najpogostejša kršitev odvzem prednosti. Kot so še opazili policisti, kljub številnim opozorilom pešci tam, kjer ni površin za pešce, velikokrat hodijo po napačni strani vozišča, v številnih primerih pa ob temnejših delih dneva tudi ne uporabljajo odsevnih teles. Takšno ravnanje vpliva na slabšo vidnost pešcev in povečuje verjetnost nastanka prometne nesreče. Z aktivnostmi in nadzorom cestnega prometa, usmerjenim v zagotavljanje večje varnosti pešcev, kot ranljive kategorije udeležencev cestnega prometa, bodo pomurski policisti nadaljevali tudi v prihodnje, so ob robu akcije sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.
pešec policija akcija promet temno