vestnik

Včeraj kar sedem požarov v naravi, med drugimi v Ljutomeru, Beltincih in Pušči

ABE, 12. 4. 2020
/
V Pomurju in celotni državi je sicer razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja in prepoved kurjenja na prostem.
Črna kronika

Kljub prepovedi kurjenja na prostem je bilo včeraj v Pomurju sedem požarov v naravi.

Pomurski gasilci so morali včeraj na več krajih posredovati zaradi požarov v naravi ali kurjenja na prostem. Med drugimi je gorelo v Ljutomeru, Beltincih in Pušči. V Ljutomeru je zagorel kup vejevja na površini približno 25 kvadratnih metrov. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, ki so ogenj pogasili. Na Poljski poti v Beltincih so gorele palete in razni odpadni predmeti. Gasili so gasilci PGD Beltinci. V Kranjčevi ulici in Ulici ob kapelici v Pušči pa so dvakrat zagorele smeti. Požara so pogasili gasilci PGD Murska Sobota in PGD Pušča.

ogenj, gasilci
PGD Ljutomer
V Pomurju in celotni državi je sicer razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja in prepoved kurjenja na prostem.

V Pomurju in celotni državi je sicer razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja in prepoved kurjenja na prostem. V času razglašene velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Policisti Policijske uprave Murska Sobota občane pozivajo, da upoštevajo prepoved kurjenja v naravi, da bodo interventne službe na voljo tistim, ki jih v teh razmerah najbolj potrebujejo.