vestnik

Vinjen grozil policistoma, da ju bo postrelil

Vestnik, 27. 2. 2020
Jure Zauneker
Med kontrolo cestnega prometa so policisti v Stročji vasi zaustavili voznika osebnega avtomobila. Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Policisti Policijske postaje (PP) Ljutomer so ponoči, malo po 1. uri, med kontrolo cestnega prometa v Stročji vasi zaustavili voznika osebnega avtomobila.

Opravili so preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,97 mg/l alkohola v krvi. Policisti so zoper voznika odredili pridržanje, podan pa bo tudi obdolžilni predlog. "V času postopka z voznikom se je sopotnik v vozilu vmešala v postopek in verbalno žalil policiste, za kar bo obravnavan v prekrškovnem postopku po Zakonu o varstvu javnega reda in miru," pojasnjujejo na Policijski upravi Murska Sobota. 

Sopotnik, ki je bil pod močnim vplivom alkohola, se je ob 2.30 uri nahajal pred stavbo PP Ljutomer, kjer je zvonil in trkal po vhodnih vratih. Pojasnjeno mu je bilo, da v času med polnočjo in 5. uro zjutraj tam ni zagotovljene dežurne službe, zato so bili prostori prazni. S strani policistov mu je bila nudena pomoč glede klica domov ali taksi službe, vendar je moški to odklonil in se začel grdo obnašati in resno groziti, da bosta policista ostala brez službe, da bo postrelil njiju in njune družinske člane. "S strani policistov je bil pomirjen, nato se je usedel pred vhod policijske postaje in tam nekaj minut počakal, nakar se je odpravil neznano kam. Zoper moškega bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje grožnje, prav tako pa bo preverjana njegova zanesljivost glede nošenja in uporabe lovskega orožja, ki ga poseduje," še sporočajo s PUMS. 

pums pp-ljutomer grožnje alkoholiziranost