vestnik

Vlomili so v proizvodno halo

Vestnik, 10. 6. 2020
Nataša Juhnov
Danes med 8 in 14 uro bodo na strelišču v Mačkovcih policisti izvajali vaje v streljanju. Občane opozarjajo, da je zadrževanje v navedenem času v bližini strelišča lahko nevarno. Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklih štirindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali tri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru, zasegli dva osebna avtomobila, ugriz psa in štiri primere povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so obravnavali vlom v proizvodno halo, tatvino dveh dreves hrasta in rop banke.

Preiskava je v teku

Včeraj malo po 15. uri je bila policija obveščena o ropu banke na Cankovi. V nadaljevanju so bili obveščeni, da je bilo slišati več strelov v bližini banke. Z ogledom kraja dejanja in po opravljenih razgovorih so ugotovili, da je oborožen moški vstopil v prostore banke in od zaposlenih zahteval gotovino, ki mu jo je uslužbenka izročila. Med ropom v poslovalnici ni bil nihče poškodovan, po dejanju pa je storilec s kraja ropa pobegnil in takoj po dogodku v neposredni bližini umrl. Točen vzrok smrti bo pokazala preiskava.

Izvajali bodo vaje

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali. Dvema voznikoma sta bila zasežena osebna avtomobila, ker za vožnjo nista posedovala vozniškega dovoljenja.

Danes med 8 in 14 uro pa bodo na strelišču v Mačkovcih policisti izvajali vaje v streljanju, zato občane opozarjajo, da je zadrževanje v navedenem času v bližini strelišča lahko nevarno.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota.

policija kronika