vestnik

Že obsojeni ropar zatrdil, da ni ropal v Veržeju

ABE, 22. 2. 2021
Jure Zauneker
Rop pošte v Veržeju
Črna kronika

V Murski Soboti so začeli soditi Ižakovčanu, ki je obtožen ropa v poštni poslovalnici 20. novembra 2019.

Štiriintridesetletni Damjan Jerebic iz Ižakovec na včerajšnjem predobravnavnem naroku na Okrožnem sodišču Murska Sobota ni priznal, da je 20. novembra 2019 ropal v poštni poslovalnici v Veržeju. Jerebic je obtožen, da je v poslovalnico pošte stopil zamaskiran in oborožen s pištolo. Odnesel je 6800 evrov gotovine. Uspelo se mu je izmakniti številnim policijskim blokadam, a se je med begom sprožil varnostni mehanizem, ki je obarval in uničil njegov plen. Denar je zato odvrgel na bližnjem pokopališču.

20210222_084002
Andrej Bedek
Damjan Jerebic je na sodišče prišel v spremstvu pravosodnih policistov.
Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota tisti večer storilca sicer niso našli, so pa zavarovali številne sledi in našli njegova oblačila, kjer je pustil svoj DNK. To se je izkazalo kot še kako pomembno, saj so veržejskega roparja kmalu povezali s še enim ropom v Trnovski vasi pri Ptuju. Dvanajstega decembra je zamaskiran in oborožen storilec namreč napadel še eno poštno poslovalnico. Odnesel je 1300 evrov. V preiskavo so se zaradi novega ropa vključili tudi policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor, ki se jim rop zdel podoben kot v Veržeju, zato pomoč poiskali pri kolegih iz Murske Sobote. Izkazalo se je, da je v Trnovski pošti prav tako ropal Jerebic. Zaradi ropa pošte v Trnovski vasi je bil Damjan Jerebic na ptujskem sodišču decembra lani obsojen na tri leta in devet mesecev zapora, zato so ga danes na sodišče pripeljali iz priporne celice mariborskega zapora.

Začetek sojenja v Murski Soboti je preložen na nedoločen čas, do takrat pa bo sodišče odločilo o več Jerebičevih zahtevah, da se iz sodnega spisa izločijo nekateri dokazi.

sojenje damjan-jerebic sodišče veržej pošta