vestnik

Aktualovci na prvi gorsko hitrostni dirki Podnanos Šraml

Aktual, 14. 10. 2022
Radio Aktual
Mitja Klemenčič, nekdanji državni prvak v rallyju, prav tako rally legenda Silvan Lulik, pa legendi radia Aktual, ki sta si upali sesti k njima: Klemen Bunderla in Jure Ličen.
Popularno

Ekipa radia Aktual je bila prvi vikend v oktobru del premiernega dogodka, prve mednarodne gorske hitrostne dirke Podnanos Šraml čez Rebrnice. Družila se je s profesionalno ekipo organizatorjev. Najbolj pogumna voditelja, Klemen Bunderla in Jure Ličen in 5 zvestih poslušalcev radia Aktual, ki so si adrenalinsko vožnjo prislužili s sodelovanjem v nagradni igri, so se udeležili fantastične rally dirke, po kateri so šli nekateri iz avta tudi po vseh štirih.

Radijca in nagrajeni poslušalci so se z navdušenjem »spopadli« z neverjetno izkušnjo: bili so sovozniki v pravem rally avtu, z vrhunskima, legendarnima voznikoma rallyja, Mitjo Klemenčičem in Silvanom Lulikom.



Najprej smo o občutkih med vožnjo vprašali voditelja in člana uredniškega odbora radia Aktual, Klemna Bunderlo. Takole je povedal: »Izkušnja je bila nepozabna, vratolomna, adrenalinska, kar imam tudi sicer zelo rad. Na prvem ovinku naju je z voznikom Silvanom Lulikom obrnilo, po nekaj zavojih, kjer je vozil 80km/h skozi gozdno cesto na Nanos, pa sem mu popolnoma zaupal in ko dojameš, da je cesta zaprta in da nikogar ne bo nasproti, samo še uživaš v nori vožnji. No, dokler se nisva začela voziti navzdol. Uf, to ti pa ni čisto vseeno, opazil sem, da sem med vožnjo tudi jaz "pomagal zavirati" z neobstoječo zavoro na sovoznikovi strani. Noro! Mitja Klemenčič mi je na koncu zaupal, da je vseeno vozil le s 70 odstotki moči, ker zraven ni bilo profesionalnega sovoznika, ki aktivno pomaga pri vožnji, tako da si ne predstavljam, kako more biti šele to vratolomno. Če boste imeli priložnost, jo nujno zagrabite za roge, je zelo poživljajoče!«

Klemen Bunderla se je za vsak slučaj opremil s toaletnimi pripomočki
Radio Aktual
Klemen Bunderla se je za vsak slučaj opremil s toaletnimi pripomočki. Nikoli ne veš!

Jure Ličen je prav tako navdušen kot Klemen: »Še danes premlevam, še danes sem pod vtisom edinstvene življenjske izkušnje. Bilo nam je v čast, da je bila ekipa Aktuala lahko del premiernega dogodka GHD Podnanos Šraml in se družila s fantastično in profesionalno ekipo organizatorjev.. Da smo Aktualovci lahko doživeli adrenalinsko preizkušnjo, o kateri marsikdo samo sanja. Skupaj z vodjo dirke Silvanom Lulikom smo na t.i. divjo TAXI RALLY preizkušnjo odpeljali tudi naše poslušalce, ki si bodo dogodek zapomnili za vedno. Zanimivo je bilo spremljati prijave na radiu Aktual, ko je poslušalec pripravil presenečenje v rally vozilu za svojega šefa, spet drugi za svojo taščo, pa poslušalka za partnerja, ki ima rad hitro vožnjo in mu je s to preizkušnjo vrnila milo za drago. Z Bunderlo sva šla nekaj dni prej preverit teren in sva nepričakovano pristala v dirkalni kletki rally vozila z vrhunskim, nekdanjim državnim prvakom v rallyju Mitji Klemenčiču, ki je velika »faca« in najbolj »nori« voznik, v pozitivnem smislu, ki naju je odpeljal po cesti proti Nanosu. Gozdna cesta, ovinki in 190km/h, vse to sem doživel prvič in še dobro, da sem imel prazen želodec. Prva dva ovinka se poslavljaš od tega planeta, v tretjem in četrtem se počutiš kot v videoigrici, po petem ovinku pa Mitji zaupaš in UŽIVAŠ! To morate doživeti! Hvala še enkrat za izkušnjo leta! Upam in verjamem, da bomo naslednje leto spet skupaj in da bo Aktual del tudi druge zgodbe GHD Podnanos Šraml.

rally-aktual
Radio Aktual
Avto je bilo treba pripraviti na divjo vožnjo po gozdnih cestah.

Eden od nagrajenih poslušalcev radia Aktual, voznik reševalnega vozila, je iz rally vozila po vožnji prišel po vseh štirih. V nagradno igro ga je prijavila mama. Bi še sedel v rally vozilo? Absolutno, ja!

radio-aktual hitrostna-dirka