vestnik

(VIDEO) Brata Bagola odpotovala v domače kraje

Vestnik, 20. 6. 2021
Janez Klenovsek
Dominik Bagola z novo skladbo.
Popularno

Dominik Bagola, ki že leta ustvarja pod imenom Balladero, se je tokrat v novi pesmi Potujem predstavil skupaj z bratom Aljošo.

Balladero predstavlja poletno pesem Potujem, tokrat poslušalce razvaja s svežimi ritmi in svetlimi toni. Značilen kitarski rif pa je prispeval njegov starejši brat Aljoša. Skupaj sta ustvarila skladbo, ki pričara sproščujoče vzdušje in vabi na nove avanture. Pod produkcijo pesmi se je podpisal Uwe Bossert, kitarist skupine Reamonn.

Brata Bagola sta v sodelovanju z režiserko Saro Himelrajh in snemalcem Nikom Črepnjakom odpotovala nazaj domov. V videospotu, katerega so posneli na Goričkem, tudi ob in na Ledavskem jezeru, pa so uporabili tudi magnetofon njunega dedka.

Balladero že od lanskega koronskega leta vzdržuje visok tempo izdaj novih singlov, s katerimi napoveduje tretjo dolgometražno ploščo, naslednico odličnih albumov Perfect You in Club Deuce. Plodoviti klavirski kantavtorski virtuoz se je v svoji pestri glasbeni karieri podpisal pod vrsto skladb kot so Zlati časi, Ponesi me, Če bi, Le bdi in druge. Po lanski orkestrski turneji in nastopih na velikem odru Festivala Ljubljana s Slovenskim mladinskim orkestrom, se je maja letos z izvrstnim koncertom predstavil v oddaji Izštekani, s Camerato Slovenskega mladinskega orkestra in gosti. Po koncertno pestrem poletju v okviru katerega bo nastopil tudi na festivalu Lent in drugih odrih, ga jeseni čaka tudi nastop v finalu slovenske popevke s skladbo Marelice. Obenem z različnimi producenti dokončuje skladbe za dolgo pričakovano novo ploščo.

dominik-bagola balladero potujem videospot