vestnik

(FOTO) Bili smo na snemanju serije Primeri inšpektorja Vrenka. O čem govori zgodba, ki jo snemajo v Prekmurju, in kdo vse dela družbo Dariu Vargi?

D.N., I.B., 30. 5. 2022
Tone Konrad
Snemanje prizora pred hotelom.
Popularno

Na več lokacijah v Prekmurju poteka snemanje novih epizod slovenske serije Primeri inšpektorja Vrenka, v kateri ima glavno vlogo igralec Dario Varga.

»Novo sezono, ki bo predvidoma na televiziji predvajana v začetku prihodnjega leta, snemamo po treh romanih Avgusta Demšarja. V Prekmurju se dogaja zgodba iz drugega romana, posneli pa bomo dve epizodi. V tej regiji smo zato, ker je Vrenko na počitnicah. Z očetom je prišel v Moravske Toplice, vendar se še ni dobro razpakiral in so ga že poklicali kriminalisti iz Murske Sobote, da imajo kompliciran primer,« opisuje prekmurski igralec.

primeri-inšpektorja-vrenka, dario-varga, sandra-pavlinjek, vrenko
Damjana Nemeš
Primeri inšpektorja Vrenka

Z njim smo se dobili v Polani, ko so z ekipo snemali v Hotelu Štrk. Ta bo v seriji imenovan penzion Ajdov, v njem se bo zgodil en umor, drugi, ki ga bo skušal Vrenko razvozlati, pa ob reki Muri. Stik s Sandro Pavlinjek, ki skrbi za hotelski del Lovenjakovega dvora, je navezal menedžer lokacij Janez Pirc. »Iskali so majhen butični hotel, slišali za nas, si ga s tehnično ekipo prišli ogledat in bil jim je všeč,« pravi Pavlinjekova in dodaja, da bodo scene, posnete v tem ambientu, dobre za njihovo prepoznavnost v širši Sloveniji. Tudi sama je na snemanju sodelovala kot statistka. »Sem policistka in ni mi žal, da sem po pregovarjanju privolila, ker je med ekipo posebna energija,« izpostavi.

snemanje, primeri inšpektorja vrenka, prekmurje
Tone Konrad
Dario Varga, Sandra Pavlinjek in Slobodan Maksimović.

V dveh epizodah bodo gledalci lahko spremljali na delu več prekmurskih igralcev, ob Vargi nastopajo še Gorazd Žilavec, Ludvik Bagari, Milivoj Miki Roš, Vladimir Vlaškalić in drugi. Tako bo v seriji deloma slišano tudi prekmursko narečje, inšpektor Vrenko pa bo, tako kot v prvi sezoni, govoril v pogovorni slovenščini. 

snemanje, primeri inšpektorja vrenka
Tone Konrad
Gorazd Žilavec in Dario Varga.

Glavni akter pravi, da nova sezona, ki je še na začetku snemanja, gledalcev zagotovo ne bo razočarala in bo uspešna kot prva. »Prva sezona je bila najbolj gledana serija v zadnjih desetih letih, kar je kompliment. Eni pravijo, da je to mogoče zaradi koronavirusa, ker smo bili več doma. Nekaj resnice je verjetno na tem, upam pa, da bo tudi nova sezona dosegla dobro gledanost. Nove zgodbe bodo namreč še bolj napete, zavozlane in zanimive pri odkrivanju morilca, kot so bile v prvih epizodah,« pravi igralec.

snemanje, primeri inšpektorja vrenka, prekmurje
Tone Konrad
Gorazd Žilavec, Slobodan Maksimović in Dario Varga.

snemanje, primeri inšpektorja vrenka
Tone Konrad
Vrenko na poti v Prekmurje.

Več o tem, kako se je znašel v vlogi inšpektorja, ki ga v tej seriji igra prvič, o tem, da drugo sezono režirata dva režiserja in kaj obljublja gledalcem, boste lahko prebrali v novi številki Vestnika. 

snemanje, primeri inšpektorja vrenka, brod na Muri
Tone Konrad
Snemanje na brodu na Muri.

snemanje, primeri inšpektorja vrenka
Tone Konrad
Režiser Slobodan Maksimović in igralec Dario Varga.

primeri-inšpektorja-vrenka snemanje prekmurje serija