vestnik

Biserna poroka zakoncev Kerčmar

Jože Žerdin, 31. 12. 2019
Jože Žerdin
Zakonca Kerčmar iz Ižakovec sta poročena 60 let.
Popularno

Pred 60 leti sta se v župnijski cerkvi sv. Ladislava v Beltincih poročila Marija in Martin Kerčmar iz Ižakovcev, ki v teh dneh praznujeta biserno poroko.

Zakonca Kerčmar sta si celo življenje stala ob strani ter si pomagala, skupaj sta tudi skrbela za kmetijo. Martin, rojen leta 1939, je bil zaposlen kot gramozničar v gradbenem podjetju, pomagal je tudi ženi na kmetiji. V prostem času se je rad podal na ribolov na obrežja reke Mure. Žena Marija, rojena leta 1943, pa je bila gospodinja. V domači krušni peči je rada spekla rženi kruh, krapce, pogače, retaše, makove in orehove potice, vrtanke. Tako Marija kot Martin sta bila močno navezana na reko Muro, še sedaj ohranjata to vez. Oba sta namreč člana Turističnega društva Büjraš Ižakovci, kjer rada pomagata pri vsakoletnih büjraških dnevih na Otoku ljubezni, Marija pa je poleg tega še članica tkalske sekcije. 

biserna-poroka, ižakovci, zakonca-kerčmar
Jože Žerdin
Zakonca Kerčmar iz Ižakovec sta poročena 60 let.

V zakonu so se jima rodili trije otroci, obdaja pa ju tudi šest vnukov in trije pravnuki. Na jesen življenja prebivata skupaj s sinom Milanom in njegovo družino, prosti čas pa si krajšata ob branju knjig, časopisov ter aktivnega članstva v Društvu upokojencev Beltinci, s strani katerega sta ob praznovanju biserne poroke prejela tudi poročno listino. 

biserna-poroka kerčmar