vestnik

Ema 2020: Saška uvrščena v naslednji krog, zanjo lahko glasujete spet jutri

Damjana Nemeš, 21. 11. 2019
Osebni arhiv
Saša Matajič iz Črenšovec se poteguje za nastop na Emi 2020.
Popularno

Saša Matajič iz Črenšovec, ki se poteguje za nastop na glasbenem izboru Ema 2020, je v predtekmovanju uspela zbrati dovolj glasov in se uvrstila v nadaljnji krog, ki bo že jutri.

Pesem Še kar lovim tvoj nasmeh, s katero se je Saška na spletni strani Radiotelevizija Slovenija predstavljala v ponedeljek, je prepričala zadostno število poslušalcev, ki so ji omogočili, da se bo lahko kot zmagovalka dneva ponovno predstavila že ta petek, torej jutri. Vsak teden ob petkih namreč poteka vnovično glasovanje, ko se med zmagovalci posameznega dne – torej med zmagovalci ponedeljka, torka in srede – izbereta dva, ki se nato uvrstita v finale. Tekmovanje poteka na isti način kot do sedaj, torej na spletni strani med 10. in 20. uro, v finale pa napredujeta dva izvajalca, in sicer en izvajalec po izboru glasov, torej preko spletnega glasovanja, en izvajalec pa po izboru strokovne komisije.

saša-matajič, ema-2020, izbor
Osebni arhiv
Saša Matajič iz Črenšovec se poteguje za nastop na Emi 2020.

Tudi tokrat boste lahko obiskovalci na tej povezavi spet glasovali za Saško oziroma za pesem, s katero se predstavlja, ter ji tako omogočili zmago, kar bi pomenilo, da bi se uvrstila med tistih deset finalistov, med katerimi bosta nato izbrana dva, ki se bosta predstavila na Emi 2020.

saša-matajič, ema-2020, izbor
Osebni arhiv
Saša Matajič iz Črenšovec se poteguje za nastop na Emi 2020.

Kot je povedala glasbenica, je zelo vesela in hvaležna, da se je toliko ljudi odzvalo in glasovalo zanjo. »Sicer je to šele začetek in bom takšno podporo potrebovala vsaj še enkrat. Če pridem v finale, pa še toliko večjo. Mi pa že to pomeni veliko, da se ljudje odzivajo v tolikšnem številu, me spodbujajo in to je nekaj najlepšega.« Če uspe priti v finale, bo zelo vesela, kot je še dodala, saj si tega močno želi.

ema-2020 ema-freš saša-matajič