vestnik

(FOTO) Ljutomerčanka Tina je postala Martina XX

Miha Šoštarič, 5. 1. 2020
Miha Šoštarič
Tjaša Kovačič z aktualnimi vinskimi kraljicami iz celotne Slovenije na čelu z Vinsko kraljico Slovenije Meta Frangež (skrajno levo).
Popularno

Na Jeruzalemu so kronali ljutomersko vinsko kraljico.

Kronanje 9
Miha Šoštarič
Tina Pregrad, Martina XX, ob sprejemu v Klub Martina.

Naslednji dve leti bo krono in lento ljutomerske vinske kraljice nosila študentka 3. letnika Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, smer agronomija in hortikultura, 21-letna Tina Pregrad iz Ljutomera. Krono in lento sta ji ob prisotnosti prve ljutomerske vinske kraljice Sonje Lipič (leta 1986) nadela predsednik Društva vinogradnikov in prijateljev vina (DVPV) Ljutomer Stanislav Kaučič in podžupan Občine Ljutomer Niko Miholič.

Kronanje 8
Miha Šoštarič
Nova ljutomerska vinska kraljica Tina Pregrad na vinskem prestolu.

Po dveh letih so krono in lento sneli Tjaši Kovačič iz Presike, katero je z vinskega dvora pospremilo kar enajst aktualnih vinskih kraljic na čelu z Vinsko kraljico Slovenije Meto Frangež. »Odlagam le krono in lento, v vinogradništvu in vinarstvu pa ostajam tudi v prihodnje,« je povedala dosedanja ljutomerska vinska kraljica, ki ji je bilo v veselje, da je kot Martina XIX predstavljala prleško žlahtno kapljico, marljive vinogradnike in prelepo pokrajino doma in na tujem.

Kronanje 4
Miha Šoštarič
Tjaši Kovačič je krono snel predsednik DVPV Ljutomer Stanislav Kaučič.

Tina Pregrad, ki prav tako kot Kovačičeva prihaja iz vinogradniške družine, je že od otroštva vpeta v dela in opravila vinogradnika, zaveda pa se, da jo v prihodnjih dveh letih čaka veliko dela pri promociji Prlekije in prleških vin. Pregradovo so dosedanje vinske kraljice DVPV Ljutomer in Društva vinogradnikov Mala Nedelja sprejele v Klub Martina, prejela pa je naziv Martina XX.

Na slovesnosti, ki so jo pripravili v Vinskem hramu Brenholc na Jeruzalemu, so v kulturnem programu nastopili dijakinji Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer Tjaša Karas in Neja Štampar ter oktet Arion.

vinska-kraljica ljutomer