vestnik

(FOTO) Na mednarodni izmenjavi v Peterlougu tokrat v ospredju človekove pravice

Vestnik.si, 21. 4. 2022
Arhiv Društva ELU
Mladinska izmenjava v Peterlougu.
Popularno

Mladi iz Slovenije, Italije, Bolgarije, Litve, Španije in Portugalske so se zbrali na Goričkem

Peterloug v Markovcih na Goričkem je pod okriljem Erasmus + programa in Društva ELU od 4. do 14. aprila ponovno gostil mlade iz različnih držav Evropske unije. Izvajala se je namreč mladinska izmenjava »Our Rights – Our Health«. Mladi iz Slovenije, Italije, Bolgarije, Litve, Španije in Portugalske so se enajst dni družili, udeleževali delavnic in aktivnosti ter se povezali z lokalnim okoljem.

peterloug, markovci-na-goričkem, izmenjava, društvo-elu, erasmus-+
Arhiv Društva ELU
Mladinska izmenjava v Peterlougu.

Udeleženci so na projektu pridobivali pomembna znanja s področja človekovih pravic v povezavi z aktualnimi dogodki po svetu in pandemijo covida-19 skozi različne delavnice, ki so vključevale metode neformalnega izobraževanja. Veliko pozornosti je bilo namenjene tudi izboljševanju mehkih veščin mladih in pridobivanju izkušenj v mednarodnem okolju ter spodbujanju evropskega državljanstva. V program mladinske izmenjave so bile vključene različne interaktivne delavnice, skupinsko delo in izlet v Mursko Soboto. Mladim so bile predstavljene tudi priložnosti, ki jih  nudi Erasmus +.

peterloug, markovci-na-goričkem, izmenjava, društvo-elu, erasmus-+
Arhiv Društva ELU
Mladinska izmenjava v Peterlougu.

To mednarodno sodelovanje je le del aktivnosti Društva ELU, kjer spodbujajo pomen neformalnega izobraževanja in aktivno pripravljajo naslednje projekte in priložnosti za mlade v naslednjih mesecih. Sedež društva se nahaja v Markovcih, kjer se trudijo povezati lokalno okolje z mednarodnimi dejavnostmi in pokazati, kaj vse lahko regija nudi mladim na področju neformalnega izobraževanja. Peterloug nudi priložnosti za aktivnosti mladinskih projektov in mladi iz vse Evrope se radi vračajo v Prekmurje na tovrstne projekte.

peterloug markovci-na-goričkem erasmus-+ društvo-elu izmenjava