vestnik

(FOTO) Na natečaju izražali doživljanje nove realnosti

Vestnik, 28. 10. 2020
Profimedia
Fotografija je simbolična.
Popularno

Društvo mladih Dobrovnik je jesenski čas popestrilo s fotografskim natečajem, katerega tema je bil izbruh pandemije koronavirusa.

Sodelujoči so s svojimi deli izražali spremembe v vsakdanjem življenju, obenem pa so pokazali svoje doživljanje nove realnosti in odnos do nje. Fotografski natečaj se je zaključil 18. oktobra, na njem pa so lahko sodelovali tako profesionalni kot amaterski fotografi. Organizatorji so prejeli dela osmih fotografov. Kot so pojasnili, so sodelujoči k temi pristopili iz različnih zornih kotov. 
Zmagovalno fotografijo tega natečaja je posnela Maša Rubin. Svoje delo je poimenovala Dotik, predstavlja pa razdaljo med ljudmi v času epidemije, ko se ljudje niso smeli družiti, objemati in dotikati.

fotonatečaj, društvo mladih dobrovnik
Maša Rubin
Dotik.

Na drugem mestu je pristala Eva Somi s fotografijo Kontrast. Slednjega ustvarjata nežna narava, ki nemoteno poganja in raste, ter človek, ki se je znašel za grobo žično ograjo virusa.

fotonatečaj, društvo mladih dobrovnik
Eva Somi
Kontrast

Tretje mesto pa sta si razdelila Lara Horvat in Viktor Hranilovič. Prva je svoje delo poimenovala Sončne rešetke, fotografija pa prikazuje pogled na okno s spuščenimi senčili, skozi katera se prebija sončna svetloba in tako ustvarja iluzijo rešetk.

fotonatečaj, društvo mladih dobrovnik
Lara Horvat
Sončne rešetke

Drugi pa je fotografijo, ki prikazuje starejšega moža na vozičku z masko na obrazu, imenoval Težki časi.

fotonatečaj, društvo mladih dobrovnik
Viktor Hranilovič
Težki časi.

fotografski-natečaj društvo-mladih-dobrovnik