vestnik

(FOTO) Pri frizerjih prvi dan precej gneče. Kako poteka delo?

Vestnik, 5. 5. 2020
Nataša Juhnov
Že prvi dan so bili večinoma polno zasedeni.
Popularno

Po več tednih zaprtja v okviru ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa so v ponedeljek vrata znova odprli tudi frizerski in kozmetični saloni.

Že prvi dan so bili saloni večinoma polno zasedeni, vsaj do sredine maja pa bo pri večini od njih težko najti še kak prost termin.

frizerji, koronavirus, m
Nataša Juhnov
Frizerji v Murski Soboti.

Stranke so na storitev večinoma počakale v bližnjih lokalih ali na sončnih klopcah. So pa že kmalu po objavi novice, da se saloni odpirajo, pričele klicati frizerje in si želele rezervirati termin. 

frizerji, koronavirus, m
Nataša Juhnov
Zaščitna maska je v primeru striženja, barvanja ali pranja las moteča, a nujno potrebna.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) izvajalcem storitev nalaga, naj večer pred ali zjutraj na dan storitve pri naročenih strankah preverijo, ali je njihovo zdravstveno stanje primerno, ali imajo znake okužbe dihal in ali živijo v gospodinjstvu s kom, ki ima znake okužbe dihal, je v izolaciji oziroma v karanteni. V primeru pozitivnega odgovora morajo stranko zavrniti.

frizerji, koronavirus, m
Nataša Juhnov
Frizerji v Murski Soboti.

Poročali smo že, kako sta se na vnovičen zagon dejavnosti pripravljali Katja Kolarič iz Frizerskega studia Katja in Laura Dolamič iz ljutomerskega salona Sensa. 

frizerji epidemija