vestnik

(IDEJA ZA POTEP) Z razgledne točke ob fontani se razprostira pogled na štiri države

Marina Vrbnjak, 6. 8. 2021
Dani Mauko
Uradno odprtje je bilo v sklopu praznovanja občinskega praznika.
Popularno

Druga fontana vin, ki bo bogatila turistično ponudbo na Štajerskem – Uradno odprtje bo v nedeljo, ko je praznik občine

V osrčju Radgonsko-Kapelskih goric so to poletje odprli drugo vinsko fontano na Štajerskem. Poleg fontane vin v Vodolah blizu Maribora žlahtno domačo kapljico lahko samopostrežno poskusite še v neposredni bližini cerkve sv. Marije Magdalene na Kapelskem Vrhu v Občini Radenci, ki na več kot 300 metrih nadmorske višine zagotavlja enega najlepših razgledov tako po vinorodnih gričih kot pomurski ravnici in Ščavniški dolini. »S svojimi vini se bodo v vinski fontani predstavljali vsi vinogradniki iz občine, pa tudi drugi ponudniki s svojimi doma proizvedenimi izdelki,« so sporočili iz občine. Občina Radenci namreč stremi k temu, da bi obiskovalci fontane lahko kupili ali degustirali vina domačih vinogradnikov, s tem pa doprinesli tudi k večji promociji in prepoznavnosti kraja kot turistične destinacije.

Pobudnik vinske fontane je bil trenutni podžupan Občine Radenci Miran Jelen. Idejo je dobil ob svoji dvajseti obletnici poroke, ko je ženo peljal v Koper in sta se ustavila pri vinski fontani v Marezigah. Ta ju je navdušila, zato je predlagal, da glede na to, da imajo kar nekaj domačih ponudnikov vin, to ponudijo tudi v domači občini. Sprva so predvideli, da bo stala v Račkem Vrhu nedaleč stran, a so jo postavili na platoju, kjer sta včasih stala stara osnovna šola in vrtec na Kapeli. »Občina namerava na turistični točki, ki prav tako ponuja izjemen pogled na pomursko ravnico in okoliške države, v Račkem Vrhu, zgraditi štiri počivališča za avtodome,« ob tem pravijo na občini. Urejajo tudi turistično pot, ki bo vodila vse od Radencev do Kapelskega Vrha.


Trenutno je na avtobusni postaji v središču Radencev že postavljen veliki elektronski LED-panel, na katerem objavljajo informacije o dogajanju pri vinski fontani in vseh drugih turističnih točkah v Radencih. Prenovljena je tudi pot čez t. i. Strmec, ki turiste vodi vse do cerkve sv. Marije Magdalene. Postavili so klopi, luči in table z zanimivi podatki o pomembnih osebnostih Radencev v treh jezikih. Urejena pa je tudi razgledna točka, kjer so postavljene tri panoramske table, ki predstavljajo partnerska mesta ter izbrane turistične točke v severovzhodni Sloveniji. Z razgledne točke se ob lepem vremenu vidi tudi na Hrvaško, Madžarsko, Avstrijo in Pohorje. Ugledati je mogoče Boč in Donačko goro, gradova v Negovi in Gornji Radgoni, pa tudi Mursko Soboto, kjer je še posebej vidna cerkev sv. Nikolaja. 

vinska-fontana kapela občina-radenci