vestnik

Kam med krompirjevimi počitnicami? V počitniški kino v Gledališču Park

Oglasno sporočilo, 31. 10. 2022
Arhiv Gledališča Park
Super fuzbalistični
Popularno

Ob dopoldnevih bodo brezplačno predvajali šest filmov, posnetih po knjižnih uspešnicah

Za vse otroke, mlade in mlade po srcu so v Gledališču Park v Murski Soboti med krompirjevimi počitnicami pripravili zanimiv, privlačen in kakovosten filmski program. Počitniški kino bo v okviru cikla Iz knjige na filmsko platno ponudil šest izdelkov, ki so posneti po knjižnih uspešnicah. 



V sredo, 2. novembra, ob 9. uri bo na sporedu 108 minut dolga francoska animirana domišljijska pustolovščina Mali princ (Le Petit Prince), posneta leta 2015, ki je po izidu postala najuspešnejši francoski animirani film v tujini. Mali princ je primeren za ogled za otroke od 6. leta. Ob 11. uri bo italijansko-francosko-britanska domišljijska drama Ostržek (Pinocchio). Sto petindvajset minut dolgi film je leta 2019 režiral znani italijanski avtor Matteo Garrone (Gomora, Resničnost, Dogman) in zanj prejel nekaj nagrad, v glavni vlogi pa nastopa italijanska filmska zvezda Roberto Benigni. Ostržek je primeren za otroke od 8. leta. 

počitniški-kino, gledališče-park-murska-sobota
Arhiv Gledališča Park
Mali princ

počitniški-kino, gledališče-park-murska-sobota
Arhiv Gledališča Park
Ostržek

V četrtek, 3. novembra, ob 9. uri bodo v Gledališču Park predvajali švedsko-nizozemsko-nemško animirano pustolovščino Najboljši rojstni dan (Best Birthday Ever) iz leta 2021. Štiriinsedemdeset minut dolgi film, ki je primeren za otroke od 7. leta, je zmagal na otroškem filmskem festivalu v mestu Providence v ZDA in bil nominiran za glavno nagrado na festivalu animiranega filma v Bruslju. Ob 11. uri bo na vrsti španska otroška športno-pustolovska komedija Super fuzbalistični (Los Futbolisimos), posneta po knjižni seriji, ki je med otroki v Španiji zelo priljubljena. Sto tri minute dolgi film iz leta 2018 je primeren za otroke od 8. leta, na filmskem festivalu v Seattlu pa je bil nominiran za nagrado v mladinski kategoriji. 

počitniški-kino, gledališče-park-murska-sobota
Arhiv Gledališča Park
Najboljši rojstni dan

Počitniški kino se bo sklenil v petek, 4. novembra, prav tako z dvema izdelkoma. Prvi, ki bo na sporedu ob 9. uri, je slovenska klasika iz leta 1977 Sreča na vrvici, ki je ni treba posebej predstavljati. Triinosemdeset minut dolgi film režiserja Janeta Kavčiča je primeren za vse generacije in je eden od najbolj priljubljenih v naši državi, vedno znova pa je užitek videti igralce Matjaža Grudna, Vesno Jevnikar, Lidijo Kozlovič, Nina de Glerio, Iva Bana in Mitjo Tavčarja v njihovih vlogah. Drugi petkov film bo ob 11. uri, šlo pa bo za italijansko-špansko ganljivo mladinsko dramo s komičnimi elementi Moj brat lovi dinozavre (Mio Fratello Rincorre i Dinosauri) iz leta 2019. Sto eno minuto dolgi film je primeren za mlade od 12. leta, leta 2020 pa je prejel evropsko nagrado mladega občinstva. 

počitniški-kino, gledališče-park-murska-sobota
Arhiv Gledališča Park
Sreča na vrvici

Filmi, ki bodo v počitniškem kinu na ogled ob 9. uri, so sinhronizirani, razen seveda Sreče na vrvici, drugi imajo podnapise. Vsi ogledi so brezplačni, obiskovalci pa dobijo vstopnice pri blagajni kina.  

gledališče-park počitniški-kino