vestnik

Apartmajem so dali imena po znamenitostih občine

Damjana Nemeš, 29. 8. 2021
Damjana Nemeš
V prostorih nekdanje trgovine so uredili štiri apartmaje, dva v zgornjem nadstropju, ki merita 80 kvadratnih metrov, ter dva v spodnjem nadstropju, ki merita 45 kvadratnih metrov. Foto Damjana Nemeš
Popularno

Na kmetiji Čebelji gradič v Serdici se že več kot dvajset let ukvarjajo s turistično dejavnostjo, saj so že takrat v tem videli priložnost za uspeh. Veste, kako so poimenovali svoje apartmaje?

Doživetja na kmetiji vse od začetka dopolnjujejo z možnostjo prenočevanja, doslej so imeli šest apartmajev, letos so jim dodali še štiri, ki so od kmetije oddaljeni en kilometer. Uredili so jih v nekdanji trgovini, ki je bila v njihovi lasti. »Z ženo Eriko ter najinimi otroki Andrejem, Anito in Aleksom smo se pred 33 leti vrnili iz Nemčije. Takrat je v tej stavbi, v kateri so sedaj apartmaji, obratovala Konfekcija Kisilak. Zaposlenih smo imeli šestnajst ljudi, šivali smo trenirke, vetrovke in kopalke. Ker je bilo povpraševanje vse manjše, smo imeli kasneje le trgovino tekstila, živil in galanterije, vendar smo morali tudi to dejavnost zaradi vse manjšega prometa sčasoma opustiti. Vse od takrat so prostori samevali, zato je bila odločitev za obnovo celotnega objekta in njegovo preureditev več kot pravilna,« pove Herman Kisilak, ki sinu Andreju z družino pomaga pri vodenju kmetije.

apartmaji-kisilak, čebelji-gradič, serdica, andrej-kisilak
Damjana Nemeš
V delo na kmetiji Čebelji gradič je vpeta celotna družina Kisilak, Andrej z ženo Tino ter staršema Eriko in Hermanom, z veseljem pa na pomoč pri skrbi za živali priskočita tudi najmlajši članici družine Tia in Anabel. Foto Damjana Nemeš

Nekdanja trgovina je dobila nove vsebine 


Za prenovo nekdanje trgovine so pripravili idejno zasnovo, saj so želeli urediti štiri nekoliko večje apartmaje. »V zgornjem nadstropju sta dva apartmaja, velika 80 kvadratnih metrov, v spodnjem pa dva manjša, velika 45 kvadratnih metrov. Apartmajem smo dali imena po znamenitostih naše občine. Poimenovali smo jih Ledava, Kugla, Vrba in Vrelec,« pove Andrej Kisilak. Uradnega odprtja apartmajev ni bilo, saj so že tisti dan, ko so dobili uporabno dovoljenje, imeli prve goste. »Smo pa z domačimi dvignili zastavo pred apartmaji in jih tako simbolično izročili v uporabo,« doda Andrej.

serdica, čebelji-gradič, andrej-kisilak
Jure Zauneker
Na kmetiji Čebelji gradič v Serdici se že več kot dvajset let ukvarjajo s turistično dejavnostjo. Andrej Kisilak.

Apartmaji so primerni za vse, ki iščejo oddih v mirnem okolju in objemu narave, prav tako za družine z majhnimi otroki. Na voljo so jim doživljajske aktivnosti na kmetiji Čebelji gradič, kot so ogled čebeljih panjev, pokušnja petih vrst medu, ogled živali in jahanje ponija Poldija, lahko pa se odpravijo tudi na samostojno raziskovanje okoliških krajev. »Sedaj prihajajo večinoma turisti iz Slovenije, pred tem smo imeli na kmetiji večinoma tuje goste. Te ponovno pričakujemo po umiritvi epidemioloških razmer,« je še dodal sogovornik. Novo pridobitev Kisilakovih je pozitivno sprejela tudi okolica, saj so apartmaji dodana vrednost tako za občino kot tudi gostince in ponudnike drugih storitev. »Z ženo sva ponosna, da se je sin odločil prevzeti kmetijo in jo z ženo Tino in vsemi nami uspešno vodi. Upam, da bodo tudi novi apartmaji zgodba o uspehu,« je sklenil Herman Kisilak.

čebelji-gradič sredica herman-kisilak kmetija