vestnik

Mladi o vključevanju v socialno podjetništvo

Vestnik, 10. 12. 2019
Osebni arhiv
Spoznavali so socialno podjetništvo.
Popularno

Društvo Connect so.p. je med 27. novembrom in 7. decembrom 2019 v Moravskih Toplicah izvedlo Erasmus+ projekt mednarodne mladinske izmenjave z naslovom Entrepreneurship as we need it.

Osrednja tematika projekta je bila osredotočena na socialno podjetništvo. Projekt je združil mlade udeležence iz Španije, Litve, Madžarske, Italije, Hrvaške in Slovenije, ki so skupaj preživeli enajst dni, se učili, družili in delili izkušnje. 

Z obravnavo tematike socialnega podjetništva so želeli spodbuditi mlade udeležence k boljšemu razumevanju te tematike in jih hkrati tudi spodbuditi k aktivnemu vključevanju v socialno podjetništvo ter jih ozavestiti o pomenu konstantnega razvoja in izboljševanja svojih kompetenc in osebnega razvoja. Mladi udeleženci so na mladinski izmenjavi obravnavali različne tematike, povezane s socialnim podjetništvom, tako da je marsikdo med njimi uvidel, da je to ena od kariernih možnosti tudi za njih same. Diskutirali so o lastnostih socialnih podjetnikov, o razvoju socialno-podjetniških idej, kako plasirati socialno-podjetniško rešitev na trg in kako financirati razvoj svoje poslovne ideje.

izmenjava, erasmus+
Osebni arhiv
Spoznavali so socialno podjetništvo.

Aktivnosti tokom mladinske izmenjave so vzpodbujale kritično razmišljanje udeležencev in kreativno iskanje vsakodnevnih rešitev s katerimi lahko kot posamezniki pripomoremo k izboljšanju stanja na lokalni, državni in mednarodni ravni. Na koncu projekta so udeleženci prejeli tudi certifikat Youthpass, ki potrjuje njihovo udeležbo in napredovanje v ključnih kompetencah, ki jih podpira Evropska komisija. Certifikat se lahko doda tudi k življenjepisu in tako služi kot potrdilo o pridobljenih izkušnjah. Udeleženci so projekt zaključili z novimi znanji, doživetji in prijateljstvi. Navdušeni nad doživetim so obljubili da se srečajo znova, na novih projektih.

izmenjava, erasmus+
Osebni arhiv
Spoznavali so socialno podjetništvo.

izmenjava, erasmus+
Osebni arhiv
Spoznavali so socialno podjetništvo.

erasmus+ moravske-toplice izmenjava