vestnik

Na gradu Negova bodo vse do nedelje proslavljali ljubezen

Vestnik, 3. 9. 2020
Marina Vrbnjak
Grad Negova
Popularno

V okviru Festivala ljubezni bodo od petka pa vse do nedelje s pestrim programom nagovarjali in razvajali naše čute.

V petkovih popoldanskih urah se tako lahko podate na voden ogled gradu Negova, ter se udeležite odprtja razstave in predstavitve knjig Manice Klenovšek Musil. Večer bo s svojim koncertom popestrila skupina Širom.

V soboto se lahko otroci ob štirinajsti uri udeležijo delavnice za otroke z Manico Klenovšek Musil, ljubitelji knjig pa prisluhnejo predstavitvi knjige Eve Mahnič in Eve Mlinar. Ob šestnajsti uri se bosta na gradu ustavila tudi Tone in Milka Partljič, z njima pa bo pogovor vodila Alenka Cilenšek. Poskrbeli bodo tudi za vodeno pokušino penini, ob posebni kulinarični spremljavi izbranih chefov pa bodo predstavili knjigo Čar vina.  V večernih urah lahko prisluhnete Manci Berlec in skupini Hamo&Tribute 2 Love.

V nedeljo pa bo potekal tako imenovani Zeliščarski dan. Na tržnici se bodo predstavljali številni zeliščarji, več znanja s tega področja pa vam bo na predavanju posredovala Sanja Lončar. Prisoten bo tudi Marko Pavčnik iz restavracije Pavus Grad Tabor Laško, ki bo pripravil kulinarično delavnico.

kultprotur, zeliščarski-dan, negova
Zavod Kultprotur
Na zeliščarski tržnici v nedeljo se bodo predstavljali številni zeliščarji, prisotna pa bo tudi grajska gospoščina v srednjeveški opravi.

Vstop je prost. Festival ljubezni poteka v okviru projekta RURITAGE, ki je evropski raziskovalni projekt. Ta si prizadeva preobraziti podeželska območja v smeri trajnostnega razvoja in izboljšati potencial njihove izjemne kulturne ter naravne dediščine.

Glede na stanje s COVID-19 vse obiskovalce prosijo, da vzdržujejo primerno medsebojno razdaljo, upoštevajo trenutno veljavne preventivne ukrepe ter da se dogodka udeležijo samo pod pogojem, da so popolnoma zdravi. Sedišča bodo na voljo na predpisani medsebojni razdalji.

grad-negova negova festival-ljubezni