vestnik

Negova: Predstavili so se otroški lutkovniki

M.V., 7. 3. 2020
Marina Vrbnjak
V Negovi se je odvilo območno srečanje lutkovnih skupin
Popularno

V telovadnici osnovne šole Negova se je v petek odvilo območno srečanje lutkovnih skupin, ki ga je organiziral JSKD OI Gornja Radgona. Predstavilo se je pet skupin.

Kot prvi so se na odru predstavili otroci lutkovne skupine Iskrica, ki deluje na OŠ Negova kot obogatitvena dejavnost za otroke stare od četrtega do šestega leta. Otroci v okviru dejavnosti spoznavajo različna otroška dela ter ob pomoči mentoric Katje Potočnik in Romance Rapold ustvarjajo lutkovne predstave. Zaigrali so predstavo Marjana Mančka Piščanček Pik.

Predstavili so se tudi otroci iz vrtca Manka Golarja Gornja Radgona, kjer že nekaj let deluje skupina Cekinček, ki jo sestavljajo strokovne delavke vrtca. Letos so se odločile za predstavo Katjuše Trampuš Pikina skrivnost, ki so jo zaigrale v kombinaciji ročnih lutk in lutk na palici. Mentorice in igralke so Erika Bračko,Vanja Fišinger, Nuša Mencigar Matiš, Doris Pučko, Tanja Krajnc in Natalija Kranjec.

območno-srečanje-lutkovnih-skupin, lutka
Marina Vrbnjak
Lutkovna skupina Cekinček.

Lutkovno skupino petošolk OŠ dr. A. Trstenjaka sestavljajo štiri nadobudne lutkarice. Prvič so se z lutkami neposredno srečale letos, pri interesni dejavnosti Lutkovni krožek, v okviru katerega so pričele obiskovati lutkovne vaje, sodelovale pa so tudi pri izdelavi lutk in scene ter pri izboru glasbe. Odigrale so lutkovno predstavo Urše Krempl z naslovom Stonoga Berta. Njihova mentorica je Helena Šamperl Petrovič.

Kot četrti so na oder stopili šestošolci lutkovne skupine Zvezde iz OŠ Gornja Radgona, ki že imajo nekaj izkušenj z lutkami na palici, z ročnimi lutkami pa so se letos srečali prvič. Predstavili so zgodbo Jakoba in Wilhelma Grimma Volk in kozlički. Njihova mentorica je Simona Kolarič Wolf.

jskd-gornja-radgona, območno-srečanje-lutkovnih-skupin
Marina Vrbnjak
Območno srečanje lutkovnih skupin v Negovi

Zadnji so se predstavili učenci in učenke šestega in osmega razreda OŠ Kajetana Koviča iz Radenec. Enajst učencev združuje veselje do ustvarjanja, oblikovanja in izdelave lutk, priprave scene in besedila. Polni zanimivih idej so se letos lotili svoje prve predstave bratov Grimm Žabji kralj(malo drugače). Njihova mentorica je Renata Šporn.

območno-srečanje-lutkovnih-skupin, lutka
Marina Vrbnjak
V Negovi se je odvilo območno srečanje lutkovnih skupin

Strokovno je predstave spremljala selektorica Mojca Redjko, dolgoletna lutkarica, ki bo po ogledu vseh območnih srečanj v Pomurju izbrala najboljše za regijsko srečanje lutkovnih skupin, ki bo sedmega aprila v Ljutomeru.

območno-srečanje-lutkovnih-skupin, lutka
Marina Vrbnjak
Predstave je strokovno spremljala Mojca Redjko.

lutkovne-skupine območno-srečanje jskd-gornja-radgona mojca-redjko