vestnik

Nocoj v Radencih dobrodelni rock koncert

Tomo Köleš, 22. 12. 2018
Oste Bakal
Radgonska zasedba Crucifixions, ki jo vodi Boris Perko, bo nastopila na dobrodelnem rock koncertu v Radencih.
Popularno

Nastopile bodo zasedbe Crucifixions, Franz Jösef I., The Mint in Reach.

Leto je naokoli, prazniki so pred vrati in že deveto leto zapored bo v Radencih v organizaciji Mladinskega društva Vrelec Radenci dobrodelni rock koncert.
Letos bo potekal v športni dvorani Radenci (vhod bo s strani za banko in pošto), začel pa se bo ob 20. uri noco, 22. decembra.


Kot vedno je tudi letošnji dobrodelni rock koncert brez vstopnine, bodo pa zbirali prostovoljne prispevke za tiste, ki posebej v tem času leta potrebujejo pomoč. Vsi zbrani prostovoljni prispevki bodo namenjeni posamezniku, družini, zavodu ali organizaciji, ki jo bodo izbrali pri društvu s pomočjo poslanih predlogov. Če izbrana oseba ali družina ne bi želela biti javno imenovana, bodo pri društvu spoštovali pravico do zasebnosti.
Na letošnjem koncertu bodo nastopili štirje bendi, ki so se za dobrodelne namene odpovedali honorarju. Prva med njimi je heavy metal skupina Crucifixions iz Gornje Radgone, ki bo le dan prej v gornjeradgonskem mladinskem centru predstavljala svoj album Killing Machine (poleg nje bosta nastopila še benda Kaoz in Anprofešnl).j


Naslednja na vrsti na radenskem odru bo domača metal zasedba Franz Jösef I. Člani skupine so Denis Ilješ (vokal/bas), Marjan Kovačič (kitara) in Timo Kosi (bobni). Franz Jösef I. je glasna skupina, ki jo sestavljajo izkušeni glasbeniki. »Igramo svojo avtorsko glasbo, pa tudi različne rokovske in metalske priredbe svojih idolov,« je njihovo vodilo. Nastopil bo tudi alternativni rock grunge bend The Mint iz Moravč. Sestavljajo ga pevec in kitarist Rok Urbanija, kitarist Andrej Ravnikar, baskitarist Tilen Jerman in bobnar Gašper Vavpetič. Skupina deluje že od leta 2014. Leta 2018 je nastopila pred koncertoma zasedb Japandroids in Mrfy ter izdala dva videospota. Kot četrta pa bo v Radencih koncertirala še pomurska hardcore zasedba Reach. Nastala je leta 2016, člani skupine pa so Jan (vokal), Luka (kitara), Benjamin (bobni) in Jože (bas). Kot da gre za izjemno naključje ob prirejanju dobrodelnega koncerta, je Mladinsko društvo Vrelec Radenci ravno prejšnji teden prejelo priznanje za prostovoljno delovanje na področju turizma. Podelila jim ga je Pomurska turistična zveza, ki deluje pod okriljem Turistične zveze Slovenije in znamke I Feel Slovenia.


»To priznanje ni samo naše, torej nas, prostovoljcev, ki se vse leto trudimo in v društvo vlagamo energijo, čas in velikokrat tudi lastne finance. Dejstvo, da je društvo Vrelec v desetih letih iz zdolgočasenih študentskih kracarij prešlo v tako velik projekt, za katerim stoji ogromno Radenčanov, je v prvi vrsti izraz naše občine. Dejstvo, da je nekdo za »hvala lepa«, kar je velikokrat največ, kar lahko vrnemo, pripravljen priskočiti na pomoč, je razlog, da društvo še vedno obstaja in se razvija naprej. Zato gre zahvala mnogim občanom, ki nam stojijo ob strani, pa naj bo to v obliki spodbudnih besed, prostovoljnih prispevkov, obiska naših prireditev, fizične ali finančne pomoči. Povezanost kraja se zelo dobro izraža v prostovoljnem delu, in ko se ob tem trenutku spomnimo vsakega posameznika, društva, podjetja ali občinskega delavca, moramo reči, da smo se tako Radenčani kot tudi prebivalci sosednjih občin povezali v zelo močno in zdaj že prepoznavno zgodbo. Za nami, ki nas zraven društva vežejo tudi močne prijateljske vezi, kar je najbrž tudi glavni razlog, da nam iz leta v leto uspeva, je veliko opravljenih ur, ki niso plačane. Ampak to ne pomeni, da niso poplačane. Delamo za kraj, za vse, ki v njem živite, in zato nam je v izredno veselje, ko vidimo, da so del našega delovanja vsi občani, ne glede na starost, versko pripadnost ali politično prepričanje. Prva točka ob ustanovitvi društva je bilo povezovanje, zato si lahko vsi občani pri tem projektu na tej točki sežemo v roke. Vsi skupaj smo dokaz, da se lahko iz čiste ničle s pravim odnosom in pripravljenostjo ustvari marsikaj. Naj nam bo vsem skupaj to vodilo tudi za delo v prihodnje,« so ob prejetju priznanja sporočili iz društva.

Dani Mauko
Radenska noč je vsakoletni organizacijski vrhunec Mladinskega društva Vrelec, ki je prejelo priznanje za prostovoljno delo na področju turizma.
radenci Dobrodelni koncert Mladinsko društvo Vrelec Crucifixions