vestnik

Prekmurca v kuharskem šovu za las ostala brez finala

Vestnik, 2. 5. 2021
Ines Baler
Miha Horvat in Vika Magdič.
Popularno

Učenca Osnovne šole Turnišče Vika Magdič in Miha Horvat sta se v kuharskem šovu Mali šef Slovenije poslovila v polfinalu.

Na POP TV so danes predvajali tretjo polfinalno oddajo, v kateri sta se Prekmurca pomerila z Gabrielom in Emanuelom iz Osnovne šole Videm, podružnice Leskovec. Žiranti v oddaji, to so kuharski chefi Uroš Štefelin, Mojca Trnovec in Jorg Zupan, so paroma za izziv zastavili pripravo krvavice sladice - torej sladice v obliki krvavice. 

mali-šef-slovenije, miha-horvat, vika-magdič
POP TV
Miha Horvat in Vika Magdič iz OŠ Turnišče.

Prekmurca sta žirantom na pokušino dostavila čokoladno krvavico s kostanjem, topinambur je nadomestil zelje, marcipan slanino, puding s čokolado pa je izgledal kot matevž. 

mali šef slovenije, oš turnišče, Miha Horvat, Vika Magdič
Posnetek zaslona
To je jed, ki sta jo Vika in Miha pripravila v polfinalni oddaji.

Jedi obeh ekip so sodniki ocenili z najvišjo oceno, 15 zvezdicami. Ker je bil rezultat izenačen, so finalista po posvetu izbrali žiranti. Povedali so, da so odločale nianse, za zmagovalca pa na podlagi izgleda jedi izbrali Gabriela in Emanuela. Prekmurca sta ob slovesu od oddaje dejala, da je bil šov Mali šef Slovenije pozitivna stvar v tem nenavadnem šolskem letu, oba pa sta se veliko naučila in se zelo zabavala. 

Kaj osnovnošolca najraje pripravljata in kaj jima pomeni kuhanje, si lahko preberete tudi TU

mali-šef-slovenije vika-magdič miha-horvat oš-turnišče