vestnik

Prleki na Koroškem postavili sneženega kralja Matjaža

V. T., 23. 1. 2020
Miroslav Zemljič
Kralja Matjaža, ki bo na tridnevni prireditvi Zimska pravljica oziroma Gradovi kralja Matjaža pozdravljal ljudi, so zgradili Prleki.
Popularno

To soboto bodo Pohodniki iz Turističnega društva Mala Nedelja – Radoslavci spet sodelovali na dogodku Gradovi kralja Matjaža.

V soboto, 25. januarja, bodo v Črni na Koroškem spet gradili kipe in skulpture iz snega.

Gre za Zimsko pravljico, oziroma Gradove kralja Matjaža, kot so tridnevno prireditev, ki jo pripravljajo že 28. leto, poimenovali Črnjani. Gradnje snežnih gradov in skulptur iz snega se vsako leto udeležijo tudi Prleki, natančneje člani Turističnega društva Mala Nedelja – Radoslavci. Ustanovili so posebno sekcijo omenjenega društva, jo poimenovali Pohodniki in vsako leto s svojimi skulpturami navdušujejo tamkajšnje obiskovalce, pa tudi strokovna žirija ob njihovih kipih ni ostajala hladnokrvna.

pohodniki, td-mala-nedelja-radoslavci, zimska-pravljica, gradovi-kralja-matjaža, črna-na-koroškem
Miroslav Zemljič
Kralja Matjaža, ki bo na tridnevni prireditvi Zimska pravljica oziroma Gradovi kralja Matjaža pozdravljal ljudi, so zgradili Prleki.

Tudi letos se Prleki v soboto z avtobusom odpravljajo v Črno na Koroškem; pravzaprav so bili tam že prejšnji konec tedna. Županja Črne na Koroškem, Romana Lesjak, jih je namreč povabila, da postavijo skulpturo kralja Matjaža, ki bo pred prireditvenim prostorom pozdravljala vse – tako obiskovalce kot tekmovalce.

O tem, kaj bodo letos iz snega zgradili Pohodniki pa - spremljajte vestnik.si.

td-mala-nedelja-–-radoslavci pohodniki črna-na-koroškem gradovi-kralja-matjaža 28.-zimska-pravljica