vestnik

Raper Vasko nastopil v Mikku

Vestnik.si, 30. 4. 2021
Mikk
Vasko na spletnem koncertu v Mikku.
Popularno

Potem ko je marca v soboškem klubu Mikk nastopil Beno, je sedaj v aprilu prišel na vrsto še prekmurski raper Vasko iz Černelavec.

Mladi raper Vasja Vrebac z umetniškim imenom Vasko je v Mikku nastopil na spletnem koncertu v okviru cikla Alter(netna) godba. Večinoma je predstavil skladbe z albuma Vitraž, ki ga je izdal ob kulturnem prazniku 8. februarja. 

"Vitraž je stekleno, večinoma iz več barvnih elementov sestavljeno okno. In tako kot je vitraž sestavljen iz več elementov, je iz več elementov sestavljen album Vitraž. Avtorski komadi, ki so tokrat vidno drugače obarvani in razgibani, kot smo jih bili vajeni pri predhodnem "mixtejpu" Siva slika, s katerim se je Vasko leta 2018 predstavil publiki, in vstopil na slovensko hip-hop sceno. Tokrat je vse skupaj zapakirano bolj energično in bolj sveže, sploh kar se tiče instrumentalov, ki so vsi plod slovenskih producentov.
Vsebina še vedno ostaja precej družbeno kritična, je pa vsekakor moč zaznati tudi bolj sproščene komade, ki so namenjeni predvsem temu, da zažgejo in razmigajo publiko na živih nastopih, katere pa nam je žal preprečila trenutna situacija z virusom," so ob nastopu Vaska zapisali v Mikku.

mikk-murska-sobota, vasko, spletni-koncert
Mikk
Vasko na spletnem koncertu v Mikku.

mikk-murska-sobota spletni-koncert vasko