vestnik

Rekla je DA: In mu spremenila mnenje o poroki

T. L., 30. 7. 2019
Aleš Cipot
"Že od malega sem načrtovala poročni dan, zato sem se bala, da bom nervozna, a zgodilo se je ravno nasprotno. Nestrpno in z navdušenjem sem pričakovala dan d," pove rjavolaska.
Popularno

Ljubezenska pravljica med Ano Mari Panker in Luko Tepina se je začela spontano, pred dvema letoma in pol. Obiskovala sta isto srednjo šolo, a iskrica je preskočila na zabavi, ko ji je kupil pijačo. Sčasoma je poznanstvo preraslo v nekaj več in tako sta pred kratkim svojo ljubezen okronala s poroko.

Ana Mari in Luka sta bila znanca: "Obiskovala sva srednjo ekonomsko šolo v Murski Soboti in imela skupne prijatelje," začenja dekle iz Veščice. Njune poti pa so se večkrat prekrižale na družabnih dogodkih. A v tistem času sta oba bila v zvezi, "zato niti pomislila nisva na kaj več," še dodaja.


78f251b5ea72656937bf271ef8cba597
Aleš Cipot
"Luka je vedno govoril, da je poroka le papir, a je mnenje spremenil, ko je uvidel, da o poročnem dnevu sanjam od malega," razloži Ana Mari.


Čez nekaj let pa sta se ponovno srečala v murskosoboškem lokalu, kjer je nekaj preskočilo. Vsak je prišel s svojimi prijatelji, a na koncu sta pristala skupaj. "Luka je storil prvi korak, kupil mi je pijačo in stekel je pogovor," se z žarom spominja Ana Mari.
Že naslednji dan ji je poslal tekstovno sporočilo in začela so se vse pogostejša dopisovanja in druženja. "Ugotovila sva, da sva naslednji konec tedna oba povabljena na rojstni dan. In to je bilo ključnega pomena, ko sva se tam videla, sva vedela, da to ne bo le bežna romanca. Luka je tam nevedoč spoznal še bodočo taščo in tasta," še v smehu pove. Tako se je začelo njuno skupno potovanje. Že kmalu sta začela načrtovanje prihodnosti in pogovor je nanesel tudi na poroko.


"Luka je vedno govoril, da je poroka le papir, a je mnenje spremenil, ko je uvidel, da o poročnem dnevu sanjam od malega," razloži Ana Mari. Ker je božič njen najljubši praznik, ne zaradi obdarovanja, ampak družinske povezanosti, se je Luka odločil, da jo takrat preseneti, a mu ni uspelo: "Bil je neučakan, zato me je zaprosil nekaj dni prej, in sicer 22. decembra, ko sva se odpravljala na zaključek s prijatelji. Bilo je res nepričakovano, prstan me je čakal pod jelko in je pokleknil. Seveda sem pritrdila. S prijatelji smo imeli razlog več za praznovanje."

21d3455e12a97e2d4387b55c4846cbff
Aleš Cipot
Ana Mari je od malega sanjala o poročnem dnevu.


"Že od malega sem načrtovala poročni dan, zato sem se bala, da bom nervozna, a zgodilo se je ravno nasprotno. Nestrpno in z navdušenjem sem pričakovala dan d," pove rjavolaska, ki je prevzela poročne priprave, saj jo že od nekdaj veseli organizacija dogodkov. Leto dni in pol priprav je hitro minilo: "Seveda so mi pomagali starši in prijatelji. Res smo vložili veliko energije. Bolj se je bližala poroka, bolj so me spraševali, ali vse poteka po načrtu. Seveda ni šlo." Poročno slavje je bilo drugačno od pričakovanega, vendar veliko slajše in lepše, priznava.

fb41c1a83ee5d2e8e3c945a4316e16b3
Aleš Cipot
Ana Mari je v poročni dan vložila veliko energije.

Luka je, kakor veleva običaj, šel po svojo izbranko v domači kraj. Po raznih preizkušnjah sta se zaljubljenca skupaj s svati odpravila do matičnega urada in nato do cerkve. "Ker se rada vrtim po parketu, sva takoj na začetku gostije s plesom otvorila slavje. Vso noč sva preplesala," dodaja Ana Mari.

46e50f643dfccebcd00c0d2997fbfff5
Aleš Cipot
Bolj se je bližala poroka, bolj so jo spraševali, ali vse poteka po načrtu. Seveda ni šlo.

Zabava se je nadaljevala naslednji dan, ko so z gosti nazdravili še na pikniku. Po štiridnevnem praznovanju, to se je namreč začelo že v četrtek in zaključilo v nedeljo, sta si privoščila krajši oddih v toplicah. "Zdaj je najlepše, ko mi mož pove, da je poroka resnično najlepši dan njegovega življenja. In ne obžaluje, da me je zaprosil," z iskrico zaključi Ana Mari.

Aleš Cipot
Luka je, kakor veleva običaj, šel po svojo izbranko v domači kraj.
rekla je da ana mari panker ana mari panker tepina luka tepina ljubezen poroka