vestnik

Rekla je DA: Ko je prestala težko življenjsko preizkušnjo

I.B., 26. 8. 2020
Vinko Lukač
Poroka Ksenije in Gorana.
Popularno

Tokratna ljubezenska zgodba prekmurskega para dokazuje, kako močni sta lahko ljubezen in medsebojna podpora.

Ksenija in Goran sta se drug drugemu uradno predstavila leta 2007 na kresovanju v Murski Soboti, na videz pa sta se poznala že prej, saj prihajata iz sosednjih vasi. Ksenija iz Bakovec, Goran iz Kroga. "Počasi sva navezala stik, se spoznavala in ugotovila, da imava veliko skupnega, tudi energičnost in način razmišljanja. Tisto, ko čutiš metuljčke v trebuhu in še kaj več," začne pripovedovati sogovornica in nadaljuje, da se je iz zaljubljenosti razvilo spoštovanje in ljubezen. Par sta Prekmurca 13 let, kot povesta, se nista uradno zaročila, sta pa oba čutila, da je poroka njuna želja. "Velikokrat se nama zgodi, da isto razmišljava in tudi to v tistem trenutku poveva. Tako je padla tudi odločitev glede poroke. Kar rekla sva si, da se bova poročila. Ksenija pri tem zatrdi, da je zaroka na nek način trajala ves čas, ko sta bila skupaj. Njuno vezo sta pozneje nadgradili in polepšali še hčerki Lena in Mija. 

rekla-je-da, goran-horvat, ksenija-fister-horvat
Vinko Lukač
Poroka Ksenije in Gorana.

Pogovor med njima je večkrat nanesel poroko, natančno sta tudi vedela, kakšno si želita. "Vsako leto sva se o tem pogovarjala, dokončna odločitev pa nikoli ni padla," pove sogovornica. Načrte je vmes pokvarila Ksenijina bolezen, saj so ji diagnosticirali raka dojk. "Sem ena od tistih, ki je jokala en dan, drug dan pa sklenila, da se bom borila. Poroka je bila zaradi mojega zdravljenja preložena do nadaljnjega. Po vseh operacijah pa sem rekla sedanjemu možu, da bi se najraje poročila kar zdaj. Neizmerno hvaležna sem vsem lekcijam, ki sem včasih preklinjala, in čeprav se to nekaterim mogoče zdi čudno. Sedaj vem, da so bile in še zmeraj bodo tu z namenom," opiše in doda, da je neizmerno srečna, ker ima "najboljšega moža, hčerki, starše, sorodnike in iskrene prijatelje", za katere pravi, da ji ponudijo roko, ko se spotika. 

rekla-je-da, goran-horvat, ksenija-fister-horvat
Vinko Lukač
Poroka Ksenije in Gorana.

Presenečenje za presenečenjem

Za organizacijo poroke sta poskrbela sama, želela sta jo imeti na prostem. "Da je vse čim bolj naravno, seveda okrašeno z detajli, ki sem jih ročno izdelala sama," sta si zaželela. Še pred dnevom D sta imela skupno dekliščino in fantovščino, ki so ju pripravili prijatelji. "Bilo je fantastično, nepozabno in polno smeha. Spomini bodo ostali za večno," se oba strinjata.

"Poroka je bila ena od najlepših stvari, ki se nama je zgodila. Bila je malo drugačna od klasičnih porok, kar je tudi prispevalo k temu, da je bila edinstvena," menita in smeje dodata, da bi jo z veseljem ponovila. Poročno potovanje od doma do cerkve je popestril kvintet Aeternum, potem pa je sledilo še nekaj vrhuncev poročnega dne. Na civilnem obredu jima je zapela priljubljena Nika Zorjan, Ksenijin bratranec Tine Lukač je prav tako poskrbel za edinstven glasbeni nastop, prijatelji pa so jima pripravila še eno presenečenje. Kot gost je na poroko prišel Matic Maruško, nogometaš Mure, za katero navijajo družinski člani. 

rekla-je-da, ksenija-fister-horvat, goran-horvat
Vinko Lukač
Poroka Ksenije in Gorana.

rekla-je-da, ksenija-fister-horvat, goran-horvat
Vinko Lukač
Poroka Ksenije in Gorana.

Odplesala sta tudi poročni ples, ki sta se ga naučila pri Dejanu Zečeviću, posebej čustveno pa je bilo tudi ob rezanju poročnih tort. Te je pripravila prijateljica Urška Lipič, dogajanje na poroki pa so vodili Ksenjine družice in Goranovi družbani.

rekla-je-da, goran-horvat, ksenija-fister-horvat
Vinko Lukač
Poroka Ksenije in Gorana.

Zakonca združuje tudi navdušenje nad potovanji in raziskovanjem krajev, sta ljubitelja dobrih filmov, ob dobri glasbi pa se z veseljem zavrtita. "Pomembno je, da se lahko zaneseva drug na drugega. Moje izkušnje so to tudi dokazale. Šla sva skozi kalvarijo in pri tem je bil pomemben celoten odnos. Ljubezen ne pozna meja, seveda ni nihče popoln, so pa to le delčki, ki polnijo mozaik," zaključita. 

rekla-je-da, goran-horvat, ksenija-fister-horvat
Vinko Lukač
Poroka Ksenije in Gorana.

rekla-je-da ksenija-fister-horvat goran-horvat poroka ljubezenska-zgodba