vestnik

Rekla je DA: Ko je prstan našla na božičnem drevesu

I.B., 6. 7. 2021
Andi Vuk
Poroka Petre in Miša Cipot.
Popularno

Po 17 letih zveze se je Mišo Cipot odločil, da je dovolj življenja na koruzi in svoji Petri pripravil zaroko presenečenja. Ta je večkrat javno povedala, da čaka na prstan, ampak Mišo je čakal na poseben trenutek.

»Imava tak dogovor, da si pred božičem poveva nekaj predlogov, kaj si želiva za darilo. Nekaj uporabnega, ne kakšnih praholovilcev. Pred dvema letoma sem jaz med predloge seveda uvrstila prstan, pa tudi knjigo od Leaneen Sladke pregrehe. Tako sem dobila knjigo, ampak sem hitro ugotovila, da ni prava. Mišo je natisnil platnico originalne knjige in jo zalepil na eno drugo. Videla sem, da noter niso sladice, ampak karte. Takrat je Mišo rekel, da morda pa je Božiček darilo skril kam na jelko. Tako sem iskala, kje je kaj skrito in ko sem našla prstan, je sledilo vprašanje,« opiše Petra, ki je pritrdilno odgovorila. Sledilo je ogromno smeha in veselja tudi pri hčerki Klari in sinu Roku.

poroka, rekla-je-da, petra-cipot, mišo-cipot
Andi Vuk
Poroka Petre in Miša Cipot.

Mladoporočenca sta se spoznala na spletnem kanalu Irc, čisto po naključju in preko prijateljev. Njun prvi pravi zmenek je bil v Murski Soboti za starim kinom. »Ker sva bila blizu doma, on iz Kupšinec, jaz iz Tropovec, sva se pogosto srečevala tudi na pol poti pri kamenšnici. On je prišel s skuterjem, jaz s kolesom,« pojasni Petra. Na dolgoletno zvezo imata lepe spomine, doživela sta tudi zanimive prigode. Mišo izpostavi tisto, ko je nameraval spoznati Petrine starše. Punca ga je kot dogovorjeno čakala, on pa je po prihodu iz šole zaspal. »Na igrišču na Tišini sem čakala, telefon pa pozabila doma. Stala sem tam, začela se je delati tema, ker pa nisem imela ure, tudi nisem vedela, koliko časa je preteklo. Nato sem vseeno odšla domov, videla klic na telefonu in vprašanje, ali lahko pride zdaj. Šla sem nazaj na mesto dogovora, malo sva se lovila, ampak konec dober, vse dobro,« zatrdi nevesta. Njen se je v spomin prikradla anekdota, ko je delala kot natakarica v enem od lokalov. Mišo in sestra sta na prvi delovni dan prišla pogledat, kako se je Petra znašla. »Naročila sta gin tonik, ker pa nisem nikoli pila, nisem vedela, kako točno ga pripraviti. Vprašala sem eno punco, ki mi je dejala, da moram zmešati deciliter. Razumela sem, da moram naliti deciliter vsakega in tako tudi storila. Mišo in sestra sta me za deset minut prosila vodo,« v smehu razloži.

poroka, rekla-je-da, petra-cipot, mišo-cipot
Andi Vuk
Poroka Petre in Miša Cipot.

Vsak trenutek poseben

Kmalu po zaroki sta se odločila, da poroka ne bo takoj naslednje leto, saj sta želela vse v miru organizirati. Za poročni dan sta izbrala 26. junij 2021, poroka pa je bila tradicionalna z nekaj prilagoditvami. Ker sta že dolgo skupaj, Mišo Petre ni odšel iskat domov, ampak sta svate pričakala v Kupšincih, kjer živita. Na civilni in cerkveni obred so se nato skupaj odpravili na Tišino. »Vsak del dneva je imel svoj čar, lepo je bilo, ampak hitro je minilo,« sta strnila. Kot enega od trenutkov, ki je bil prežet z obilo čustvi, izpostavita cerkveno poroko, ki sta jo s pevskim nastopom popestrila duet Tadeja in Dejan Filo.

poroka, rekla-je-da, petra-cipot, mišo-cipot
Andi Vuk
Poroka Petre in Miša Cipot.

»Po cerkvenem delu sva za presenečenje dobila še bele golobe,« doda Mišo. »Meni je tema padla na oči, ko sem videla ptice in se zavedala, da se jih bom morala dotakniti. Ampak smo kljub mojemu strahu to uspešno izpeljali. Golobe sva izpustila in si nekaj zaželela,« pristavi nevesta. V obred sta bila vključena tudi otroka, oba sta očeta pospremila k oltarju, hčerka je nosila tudi prstane. Najlepše presenečenje jima je pripravil Petrin dedek, ki je kljub bolezni uspel priti na poroko in doživeti njun srečni dan.

poroka, rekla-je-da, petra-cipot, mišo-cipot
Osebni arhiv
Na poroko je prišel tudi Petrin dedek.

Mišo in Petra sta zaplesala dva poročna plesa. Najprej angleški valček na pesem Perfect od Eda Sheerana, nato pa sta se zavrtela še v družbi otrok in svatov na skladbo What A Feeling od Irene Cara. »Ob koncu sva svatom v znak zahvale podarila majhne kozarce, ki so bili polnjeni s koruzo za kokice. Pripisano je bilo, da nama je bilo dovolj življenja na koruzi,« navihano zaključita.

poroka, rekla-je-da, petra-cipot, mišo-cipot
Andi Vuk
Poroka Petre in Miša Cipot.

poroka, rekla-je-da, petra-cipot, mišo-cipot
Andi Vuk
Poroka Petre in Miša Cipot.

rekla-je-da petra-in-mišo-cipot poroka