vestnik

Rekla je DA: Ko ji je snel prevezo z oči

T. L., 28. 9. 2020
Dejan Žagar
Poroka Tamare in Gregorja.
Popularno

Tamara in Gregor sta svojo pravljico začela pisati pred osmimi leti kot študenta. Spoznala sta se preko družabnega omrežja, kjer se je vse začelo z dopisovanjem, kasneje pa nadaljevalo s pravimi zmenki.

Tamara Casar in Gregor Marc sta se spoznala v Mariboru. "Takrat sem bila študentka zgodovine, Gregor pa ekonomije. Neko popoldne mi je poslal prošnjo za prijateljstvo na Facebooku in tako se je začelo," začne pripoved Tamara. Njun prvi zmenek je bil ob reki Dravi. "Pogovarjala sva se ure in ure, si strmela v oči in se čudila temu, kako sva se našla. Vsekakor je bila to ljubezen na prvi pogled. Takrat sva se zaljubila. In čeprav je od takrat minilo že nekaj let, sem še vedno ista ženska in Gregor isti moški. Še vedno sva osebi, ki sva eden drugega takrat očarala in še vedno hrepeniva po pohvali drug drugega, pogledu in ljubezni. Želiva, da bi se vedno dopolnjevala, spodbujala, spoštovala in ljubila," nežno doda sogovornica.

rekla-je-da, tamara-casar-marc, gregor-marc
Dejan Žagar
Poroka Tamare in Gregorja.

rekla-je-da, tamara-casar-marc, gregor-marc
Dejan Žagar
Poroka Tamare in Gregorja.

29. februarja 2012 sta postala par in od takrat bila nerazdružljiva. Ker sta vedela, da je to tisto pravo, sta začela razmišljati o skupni prihodnosti. "Iskreno povedano sem zaroko že nestrpno pričakovala, usodnega vprašanja sem si močno želela, to sem Gregorju tudi večkrat namignila," v smehu doda Tamara Casar Marc. In zgodilo se je, zaprosil jo je nekaj dni pred njenim 30. rojstnim dnevom. "To je bilo najlepše možno darilo," doda. 27. decembra 2018 jo je poklical in naročil, naj se pripravi za romantični pobeg."Bila sem pripravljena, kot mi je naročil. Po končanem delu me je prišel iskat. Preden sem sedla v avtomobil, mi je nadel prevezo čez oči. Joj, kako sem bila nervozna, Gregor pa je le govoril, da mi bo kmalu jasno, kaj me čaka. Takrat sem nekako slutila, da je napočil čas za usodno vprašanje," se spominja sogovornica.

rekla-je-da, tamara-casar-marc, gregor-marc
Dejan Žagar
Poroka Tamare in Gregorja.
Ko sta prispela na cilj, ji je pomagal iz vozila in jo povabil na sprehod. "Še vedno sem nosila prevezo, zato sva se z roko v roki sprehodila, ker sem vedno bolj vonjala morski zrak, sem vedela, kje sva," doda. Takrat sta se spustila po stopnicah in Gregor ji je snel prevezo in pokleknil. "V rokah je držal škatlico s prstanom, ob njem pa sem zagledala kamenčke posute s cvetovi vrtnic in usodni napis v soju lučk. Seveda sem privolila in sledili so objemi in poljubi," še pove. 

rekla-je-da, tamara-casar-marc, gregor-marc
Dejan Žagar
Poroka Tamare in Gregorja.

Njun veliki dan je bil 25. junij 2020. Poročila sta se v Panonski vasi v Tešanovcih. "Bilo je čudovito, nepozabno in točno tako, kot sva želela. Najbolj si bom zapomnila, ko mi je Gregor zapel pesem U bjelom, vedno sem si želela, naj mi zapoje na poročni dan. To je storil, čeprav se s petjem ne ukvarja. Res smo bili vsi presenečeni, kako dobro mu je šlo. Marsikomu so se tudi orosile oči. Poroko sem organizirala sama, saj sem pred kratkim uspešno opravila tečaj za organizatorja porok in dogodkov. Na dan dogodka pa je za koordinacijo poskrbela Sandra Nemec in drugi zaposleni v Panonski vasi, res se jim iskreno zahvaljujem za čudovit dan," še doda. 

rekla-je-da, tamara-casar-marc, gregor-marc
Dejan Žagar
Poroka Tamare in Gregorja.

Poroka se je, kot za večino parov, tudi zanju prehitro končala, a bosta skupne trenutke za vedno ohranila v spominu. Po poroki so sledili kratki, a izjemno sladki medeni tedni. "Zaradi službenih obveznosti in koronavirusne situacije sva si takoj po slavju privoščila čokoladno razvajanje v Limbušu, v avgustu pa sva se odpravila na Hrvaško. Čeprav nisva odpotovala na drugo celino, sva uživala in odkrivala skrite kotičke Jadrana in naše čudovite Slovenije," zaključi Tamara.

rekla-je-da tamara-casar-marc gregor-marc poročna-zgodba