vestnik

Rekla je DA: Na sedmo obletnico zveze

Ines Baler, 11. 9. 2019
Tomaž Berke
Poroka je bila taka, kot sta si jo zamišljala.
Popularno

Valentina Zelko iz Črenšovec in Tomaž Brunec iz Dokležovja sta se spoznala na eni od vaških veselic pred osmimi leti. Iz dobrega in iskrenega prijateljstva se je rodila ljubezen, ki sta jo kronala s poroko, prav na sedmo obletnico njune zveze.

Želja po poroki je tlela v obema. »Lansko leto sva bila na obisku pri prijateljici in prijatelju, ki sta naju presenetila z novico, da se bosta poročila. Midva takrat o poroki še nisva bila čisto odločena, toda želja je bila velika. Nekaj dni za tem je k nama prišla še moja sestra s partnerjem, ki sta povedala tudi povedala, da se bosta poročila, v istem trenutku pa je iz mojih ust priletelo »Kdaj? Midva tudi.« In tako se je vse začelo načrtovati in vrteti okrog poroke,« je povedala Valentina.

Od odločitve do poroke je minilo dobro leto dni, še pred tem pa sta imela še dekliščino in fantovščino, za kateri pravita, da sta bili nepozabni. Poročno slavje sta v večji meri organizirala sama, tako da sta lahko uresničila zamisli in želje o tem, kakšen naj bo najsrečnejši dan. Opisala sta ga kot sproščenega in dobro organiziranega, zasluge za to pa gredo tudi njunim najbližjim in prijateljem. Kot veleva tradicija, so se svati najprej zbrali pri ženinu, nato pa se skupaj z glasbeno skupino Skok odpravili po nevesto v Črenšovce. Gasilci so Tomaža najprej pričakali s šrango. »Pri nas je sledilo še slovo, pripravili pa so mi tudi lepo presenečenje. Med branjem slovesa je nad dvoriščem preletavalo letalo, kar naenkrat pa je iz njega priletel šopek vrnic,« navdušeno razloži Valentina.

rekla-je-da, poroka, valentina-in-tomaž-brunec
Tomaž Berke
Oba imata rada naravo.

Civilni obred sta Brunčeva opravila v Črenšovcih, sprehodila sta se skozi gasilski špalir, za katerega so poskrbeli gasilci PGD Črenšovci in PGD Dokležovje, zvestobo pa sta si nato obljubila še v cerkvi. Za tem pa je končno na vrsto prišlo sproščeno poročno slavje. Kot sta izdala, sta za svate pripravila posebno presenečenje. Pred poroko sta opravila plesni tečaj in naučila nekaj plesnih korakov, ker pa sta komaj čakala, da se zabava začne, sta poročni ples odplesala še pred polnočjo. »Najin poročni dan je bil za naju poseben, saj sva ga preživela v krogu ljudi, ki nama pomenijo največ. Če bi lahko, bi čas zavrtela nazaj in ga znova podoživela,« pripovedujeta.

rekla-je-da, poroka, valentina-in-tomaž-brunec
Tomaž Berke
Civilni obred je potekal v Črenšovcih.

Valentina, ki je zaposlena v enem od pomurskih domov za starejše, in Tomaž, ki se ukvarja z vrtnarstvom, si želita v prihodnje predvsem uživati v zakonu in si ustvariti družino. Recept za uspešno zvezo vidita v medsebojnem razumevanju, zaupanju, ljubezni in poslušanju drug drugega. Imata pa tudi skupne interese, proste urice namreč oba najraje preživita v naravi, na sprehodih s psom, ukvarjata pa se tudi s čebelarstvom. Medeni pa je bil tudi krajši oddih po poroki, ki sta ga mladoporočenca preživela v vroči Budvi.

Rekla je da, poroka, Valentina in Tomaž Brunec
Tomaž Berke
Poročno fotografiranje sta opravila na Otoku ljubezni v Ižakovcih.

rekla-je-da, poroka, valentina-in-tomaž-brunec
Tomaž Berke
Valentina in Tomaž Brunec.

Rekla je da, poroka, Valentina in Tomaž Brunec
Tomaž Berke
Valentina in Tomaž sta se poročila na sedmo obletnico njune zveze.

rekla-je-da poroka valentina-in-tomaž-brunec