vestnik

Rekla je DA: Pokleknil je, ko mu je kupila Akrapovičev izpuh  

Damjana Nemeš, 4. 4. 2019
Erik Kavaš
Priče so se pripeljale z oldtajmerji.
Popularno

Ljubezenska pravljica med Deanom in Melani Jurkovič se je začela povsem spontano, pred štirimi leti. Lahko bi dejali, da je za začetek njune skupne poti kriv jutranji kapučino.

Dean je namreč na svoj rojstni dan prišel v gostilno, kjer je Melani občasno delala kot natakarica. Ker je izvedela, da praznuje rojstni dan, mu je seveda čestitala, takrat pa je preskočila iskrica. Kot sta zakonca Jurkovič povedala, so bili njuni začetki precej hitri. »Dean se je en teden po službi ustavljal v gostilni na pijači, saj je ugotavljal, če delam ali ne. No, naključje je hotelo, da sem za vikend potrebovala prevoz do doma po koncu službe. Ponudil se je, da me bo odpeljal, takrat pa se ni nič obotavljal in me je prosil za številko. Tako so se začeli najini dolgi pogovori, med prvimi vprašanji pa je bilo, ali imam rada motorje,« je povedala Melani in dodala, da je že takrat vedela, da bo to najverjetneje njegov »pogoj« za njuno nadaljnje druženje.

77b0b9a393d1a9e613678fcec1ef3b94
Erik Kavaš
Zakonca Jurkovič s sinom Juretom.


600a50f65a26601fbecdabe0286b7f8b
Erik Kavaš
Zakonca Jurkovič.

Ker je motorji niso motili, sta nadaljevala s spoznavanjem. Začela sta se družiti s skupnimi prijatelji, udeleževala sta se motorističnih srečanj, predvsem pa sta izkoriščala vikende, da sta lahko čas preživljala skupaj, Dean je namreč zaposlen kot šofer v Avstriji, zato med tednom nista imela skupnega časa.

5c2d7f6de1aa06619e714da0291d9874
Erik Kavaš
Dean in Melani Jurkovič.


Kmalu se je Melani preselila k Deanu in njegovim staršem, kjer sta si v zgornjem nadstropju začela urejati skupno gnezdece. »Leta 2017 sem zanosila, julija sva dobila sina Jureta, takrat pa je tudi dozorela odločitev za poroko. Dean je predlagal, da bi se poročila prihodnje leto, torej takrat, ko bo Jure upihnil prvo svečko. Takoj sem bila za in tako sva se odločila, da bo skupno slavje potekalo dva dni,« je povedala Melani. Pred poroko pa je seveda bila tudi prav posebna zaroka. »Dean se je na pijači s prijatelji motoristi vedno šalil, da me bo poročil, če mu kupim Akrapovičev slip-on izpuh. S pomočjo njegovega prijatelja sem izpeljala presenečenje, tako da mu ni preostalo drugega, kot da obljubo izpolni, zato je na valentinovo pred dvema letoma pokleknil in me zaprosil,« je zaroko opisala Melani.

34959e042ae2d10961408b0dc17e784d
Erik Kavaš
Dean Jurkovič.

bed04574ad2a900a3081860fbe23cf6c
Erik Kavaš
Melani Jurkovič.


Zakonca Jurkovič sta se poročila lansko leto julija, poroka pa je bila na prostem. Gasilci so jima pripravili tudi šrango, saj je Dean vedno želel imeti tradicionalno poroko. »Pokazal je, da je pripravljen, da me dobi za ženo,« se je pošalila Melani in dodala, da je civilni obred potekal na Razkrižju pri centru Zavirje pri Ivanovem izviru, cerkveni obred pa v tamkajšnji bližnji cerkvi, kjer ju je poročil Deanov bratranec. »Po cerkvenem obredu sva se z motorjem kot mož in žena odpeljala k šotoru v spremstvu prič, ki so se peljali z oldtajmerji, kjer je potekala večerna zabava v družbi sorodnikov, prijateljev in drugih gostov.« Naslednji dan so nadaljevali z zabavo, takrat v čast Juretu, ki je praznoval prvi rojstni dan, za darilo pa je prejel enak BMW motor na akumulator, kot ga ima njegov ati. Jure bo sicer v letošnjem letu postal starejši bratec, po besedah zakoncev Jurkovič bo dobil bratca.

58dc4fcfa045ba5437b9d773d455d2c5
Erik Kavaš
Do šotora, kjer so ju čakali povabljeni gostje, sta se pripeljala z motorjem.

Erik Kavaš
Civilni in cerkveni obred sta potekala v Razkrižju. 
jurkovič rekla je da poroka