vestnik

Tudi v Pomurju nekaj aktivnosti v Tednu otroka

Vestnik, 6. 10. 2020
Nataša Juhnov
Teden otroka bodo predvsem praznovali v vrtcih in šolah.
Popularno

Ta teden zaznamujemo Teden otroka, v ospredju pa je tema Odgovor je pogovor. Teden otroka se letos povezuje s TOM telefonom, ki praznuje 30 let. Izbrskali smo nekaj aktivnosti, ki bodo potekale v Pomurju, predvsem pa bodo Teden otroka praznovali v vrtcih in šolah.

V Galeriji Murska Sobota za otroke, mladino, družine in najavljene šolske skupine pripravljajo brezplačen ogled aktualnih razstav akademskega kiparja in grafika Mitje Staneka in akademske slikarke Mateje Kavčič. Obenem bosta v četrtek ob 10. in 17. uri brezplačni vodstvi po omenjenih razstavah. Vodila pa ju bo kustodinja Irma Brodnjak Firbas. 

V Pomurskem muzeju Murska Sobota bodo prihajajočo soboto ob 10. uri izvedli brezplačno družinsko delavnico Eksperimentalna fotografija po navdihu fotografa Jožeta Kološe. Pričeli jo bodo z ogledom Kološevega kabineta umetniške fotografije, sledilo pa bo delo v temnici. Na fotopapirju bodo ustvarili kompozicije, jih razvili in si izdelalo lastno eksperimentalno fotografijo. Slovenski muzeji in galerije v tem tednu sodelujejo v skupni akciji z Igro do dediščine, poleg Tedna otroka pa v teh dneh zaznamujemo tudi Teden kulturne dediščine. 

teden otroka
N
Ta teden zaznamujemo Teden otroka, v ospredju pa je tema Odgovor je pogovor.

Na zunanjem odru pred mladinskim centrom v Gornji Radgoni bo v soboto ob 16. uri na ogled otroška predstava Zgodba o dveh kozah. "Drug ob drugem živita kmet in kmetica, ki imata vsak svojo kozo. Kmet goji zelje, kmetica goji repo. Kozi pa sta veliki prijateljici in si vsak dan pod ograjo izmenjujeta zelenjavo. Ko kmet in kmetica to ugotovita, sta hudo jezna in naredita vse, da bi ju ustavila," opišejo organizatorji in dodajajo, da bodo otroci ob gledanju predstave spoznali, da prijateljstvo ne pozna ovir. 



teden-otroka aktivnosti pomurje