vestnik

Test je negativen, čutijo pa se posledice na telesu

I.B., 7. 4. 2020
Profimedia
Fotografija je simbolična.
Popularno

Študentka Tea, ki vse od prvih simptomov na okužbo s koronavirusom, svoje prebolevanje bolezni v obliki zapisov na blogu deli s celo Slovenijo, je spregovorila o počutju po tem, ko je bil ponoven test negativen.

Simptomov Tea nima več, vendar se čutijo posledice na telesu: "Veliko bolj sem utrujena kot po navadi, počutim se, kot da sem med pripravami na razstavo na faksu. Takrat namreč cele dneve preždimo na podstrehi fakultete in končujemo projekte, pogosto pa se delo zavleče v noč. Je pa res, da je takrat utrujenost popolnoma drugačna. Povzroči jo celodnevna aktivnost in malo spanca, zdaj pa spim večino dneva in sem komaj kaj aktivna, saj kaj dosti tako ne morem biti. Utrudi me že par minut igre s psičko, hoja po stopnicah, ko grem na travnik za hišo, tuširanje, preoblačenje, zadiham pa se včasih že med jedjo." V svojem blogu Koronavirus, kaj pa zdaj, študentka dodaja, da ve, da bo nabiranje moči in kondicije dolgotrajen postopek, a se tega že zelo veseli, tako kot tudi dni, ki jih bo spet lahko preživela z družino. 

koronavirus, simbol, bris, test
Niko Časar
Že med prebolevanjem je študentka veliko razmišljala o posledicah.

Že med prebolevanjem je veliko razmišljala o posledicah, a ne samo o negativnih in tistih, ki se jih je bala. "Virus mi je prinesel ogromno skrbi, slabe volje, strahu in žalosti. Prinesel pa mi je tudi veliko lekcijo. Lekcijo o tem, kdo sem, kakšen je moj odtis na svetu, kaj delim med druge in predvsem o tem, koga imam okoli sebe," sporoča Tea in obenem pove, da je ponosna, ker je bila dovolj močna in izkušnjo delila z drugimi. 

koronavirus izpoved posledice koronavirus-kaj-pa-zdaj