vestnik

Ti glasbeniki bodo nastopili na Soboških dnevih

Vestnik, 30. 5. 2019
Nataša Juhnov
Vlado Kreslin bo nastopil na prvi dan festivala.
Popularno

Konec junija bodo v prekmurski prestolnici potekali že 24. Soboški dnevi, ki bodo v mesto privabili glasbenike in umetniške izvajalce. 

Festival bo tudi letos potekal na različnih prizoriščih, kjer bodo obiskovalci lahko izbirali med množico prireditev. Pričetek Soboških dni bo v petek, 21. junija, ko se bo v mestnem parku pričel Igrivi park, potekala pa bo tudi šola urbanih športov - Flow Ramps. Na grajski ploščadi bodo zvečer nastopili Govoreči bobni, publiko pred glavnim odrom pa bodo zabavali prekmurski reperji Kiki, Beno, Vasko in Mrkeči zvoki, vročico bo stopnjevala Nika Zorjan, nato pa bo na oder stopil še Vlado Kreslin z Malimi bogovi in Beltinško bando. Prvi dan festivala se bo na grajskem dvorišču zaključil z nastopom zasedbe Nesesari Kakalulu.



Sobota, 22. junij, bo, kot smo že poročali, v znamenju Vestnikovega piknika, ki bo potekal pri Soboškem jezeru. Tam bo nastopil Jan Plestenjak, pozno zvečer na grajskem dvorišču pa še Maika in Let 3. V nedeljo bo med drugim na grajski ploščadi pripravljeno ulično gledališče, na glavnem odru pa bodo zabavali Manouche, Abba Reak Tribute Band in Plavi orkestar. V dneh do 28. junija se bodo nato zvrstili koncerti klasične glasbe, tudi letos pa bo v Murski Soboti možno videti Folkart 2019. Na predvečer državnega praznika bo v Gledališču Park potekala slovesnost ob dnevu državnosti, v petek, 28. junija, pa bo obeležitev stote obletnice Gimnazije Murska Sobota.

Aleš Cipot
festival soboški dnevi nastopajoči MURSKA SOBOTA