vestnik

(FOTO) Tisoč hrastov z energijo drvečega ritma

Vestnik.si, 9. 8. 2021
Tomo Köleš
Thousand Oaks.
Popularno

Pred Mladinskim centrom Gornja Radgona je bil še drugi večer festivala Punk rock fest: Festivalska transverzala Pomurje - Posočje. Nastopile so štiri skupine.

Prva je bila na vrsti zasedba Deadends iz avstrijskega Gradca, nato pa je občinstvo s svojo pozitivno energijo, melodičnim skate punkom in drvečimi ritmi navdušila skupina Thousand Oaks iz Rima, čeprav si je za to priložnost "sposodila" kitarista Alexa Kidda iz Anglije, eden od članov pa že nekaj let živi v Berlinu. Fantje so bili vzhičeni nad sprejemom in dejstvom, da je bil to njihov prvi koncert po skoraj dveh letih. 

punk-rock, mladinski-center-gornja-radgona
Tomo Köleš
Thousand Oaks.

Enako je veljalo tudi za naslednji bend Straightline iz Münchna, kot zadnja pa je na oder prišla domača legendarna zasedba InxSane, ki so jo v vseh teh letih sestavljali vokalist in kitarist Dario Solenički (Dario), basist in vokalist Mateja Horvat (Mateja) ter bobnar Saša Šegula (Shaggie).  

punk-rock, mladinski-center-gornja-radgona
Tomo Köleš
Deadends.

Nekateri od bendov, ki so nastopili v dveh večerih v Gornji Radgoni, in sicer Potato Mushroom, Backstage, Straightline, Deadends in InxSane, bi morali koncertirati naslednji konec tedna tudi na festivalu Punk Rock Holiday v Tolminu, a je bil festival v Tolminu odpovedan in preložen na naslednje leto. Hvala, vlada, za vaše "ukrepe", zaradi katerih odpadajo prireditve kot po tekočem traku. 

Namesto tega bo v Tolminu letos v istem terminu festival v manjšem obsegu Punk Rock Camp 2.1, kjer pa naj bi nastopile tudi vse že prej omenjene skupine.  

punk-rock, mladinski-center-gornja-radgona
Tomo Köleš
Deadends.

punk-rock mladinski-center-gornja-radgona festival thousand-oaks