vestnik

Tudi John Prine žal podlegel koronavirusu

Vestnik.si, 10. 4. 2020
Profimedia
John Prine
Popularno

Ob koncu redakcije za naš časopis Vestnik smo še zapisali, da je izvrstni ameriški glasbenik John Prine v zelo resnem stanju v bolnišnici zaradi koronavirusa. Le dan kasneje se je žal zgodilo najhujše.

John Prine je umrl v univerzitetni bolnišnici v Nashvillu v Tennesseeju. Prine je bil kar dolgo časa v bolnišnici, ob prihodu je bil v kritičnem stanju, nato je njegova žena sporočila, da je že bolj stabilen, zadnje dni pa se mu je stanje znova poslabšalo in zdravniki zanj več niso našli rešitve. 

John Prine je bil star 73 let. Rodil se je leta 1946 v zvezni državi Illinois. Znan je bil predvsem kot pevec in kitarist kantri folka, bluegrassa in americane. Izdal je osemnajst studijskih in štiri koncertne albume ter si ob tem prislužil tri nagrade grammy in devet nominacij. Dobil je tudi vseameriško nagrado za življenjsko delo. Bil je prvi kantavtor, ki je nastopil v kongresni knjižnici v Washingtonu. Nazadnje je izdal album The Tree of Forgiveness (leta 2019), ki si je prislužil nominacijo za najboljšo ploščo leta v zvrsti americana. 

Prine se je tako pridružil žal že zelo dolgi vrsti glasbenikov, ki so postali žrtve koronavirusa.  

john prine koronavirus slovo glasbenik