vestnik

V starem kinu spet predvajajo filme. Kaj si lahko ogledate?

Vestnik, 10. 9. 2021
Aleš Cipot
Fotografija je simbolična.
Popularno

V Gledališču Park se je začel nov cikel predvajanja celovečernih filmov.

Novo sezono filmskih predstav so ob odličnem obisku gledalcev odprli sinoči, ko je bil na ogled eden najbolj opevanih filmov lanskega leta, prejemnik nagrade zlati lev na filmskem festivalu v Benetkah in oskarjev za najboljši celovečerec, režijo in glavno žensko vlogo Dežela nomadov. Vrteli ga bodo tudi danes ob 19. uri. Gre za film kitajske režiserke Chloe Zhao, ki je znana po pristnih poetičnih prikazih življenja na obrobju ameriške družbe. 

V soboto in v nedeljo bo predvajan danski film z naslovom Okus lakote. Prikazana bo zgodba o ljubezni in strasti, družini in vrhunski kulinariki. Prihodnjo sredo in četrtek bo na sporedu Annette. Film, ki je odprl letošnji festival v Cannesu in prejel nagrado za najboljšo režijo. Annette je deklica, ki se rodi paru, in ima nenavadni dar. 

F_1_nomadland_6b2132bc92
Arhiv filma
Frances McDormand v filmu Nomadland (Dežela nomadov), ki je na premiero v soboški stari kino pritegnil veliko število gledalcev. Na sporedu je še danes. FOTO ARHIV FILMA

Naslednji konec tedna (18. in 19. september) si boste lahko ogledali čilski film Krt. Je mešanica dokumentarca in detektivke, s prvinami humorja, topline in slikovitih likov, dokazuje pa, da nikoli ni prepozno za nove izzive in prijateljstva. Krt je bil nominiran za oskarja za najboljši dokumentarec. 

V sredo 22. in v četrtek 23. septembra se bo predvajala komedija Kako postati dobra žena. Film je postavljen v šolo za gospodinje na predvečer seksualne revolucije in se z ironijo in razposajenim humorjem loteva tem ženske emancipacije in spolne enakopravnosti.

Drama Oče z Anthonyjem Hopkinsom v glavni vlogi bo na sporedu 25. in 26. septembra, gledalec pa se bo ob tem filmu znašel v vlogi protagonista, ki obupano išče izgubljene koščke sestavljanke, da bi znova sestavil sliko življenja. Hopkins je za ta film prejel letošnjega oskarja za najboljšega igralca. 

Cikel pa se bo končal 29. in 30. septembra z dokumentarnim filmom o znanem italijanskem kantavtorju Luciu Dalli in nosi naslov Lucio Dalla in njegova pesem Italije.

zktš-murska-sobota stari-kino filmi