vestnik

Vestnikova osebnost Pomurja 2018: Špela Kolbl in Matej Fišer

Vestnik, 25. 11. 2018
Nataša Juhnov
Matej Fišer.
Popularno

Akcija Vestnikova osebnost Pomurja 2018 poteka tudi letos. Izbranih je bilo deset kandidatov, vsak dan pa vam bomo predstavili po dva. Da jih boste bolje spoznali, in da se boste lažje odločili, komu boste namenili svoj glas. Zaslužijo si ga seveda vsi, izbira pa je vaša. Tokrat vam predstavljamo naslednja dva, to sta Špela Kolbl in Matej Fišer. 

Špela Kolbl je dvajsetletna igralka Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci. Z 31 zadetki je bila najboljša strelka v minuli sezoni prve slovenske ženske nogometne lige. Strelsko učinkovitost ohranja tudi v aktualni sezoni prve lige, saj je spet v vrhu strelk. S svojim klubom je aktualna pokalna prvakinja in prvenstvena podprvakinja, v tej sezoni pa je na najboljši poti, da s svojim moštvom dobi dvojno krono, tako naslov državnih kot pokalnih prvakinj. Špela je tudi članica slovenske reprezentance.


5aa6f9bd6433d285395ad76e940a5c8b
Boštjan Rous
Špela Kolbl.


Matej Fišer je avtor kuharske knjige Tradicionalna prekmurska kuharica,ki ni le še ena knjiga o tradicionalni kuhinji, ampak omogoča nov pogled v vsakdanje prekmurske recepte, saj običajne jedi umesti v zgodbe ter izriše kulinarično podobo in dušo Murske Sobote. Za promocijo pomurske kulinarike skrbi tudi v tujini, na Dunaju, njegova zasluga pa je, da se arhitektura Franca Novaka in mesto, kjer je arhitekt ustvarjal, umeščata v nekoč prepoznavne svetovne trende.



Za vse kandidate lahko glasujete preko glasovnic v Vestniku ali TU:

Vestnik
Tokrat vam predstavljamo Špelo Kolbl in Mateja Fišerja. 
Vestnikova osebnost Pomurja 2018 glasovanje