Martin Žigo:Paradižniki Lušt so življenjsko delo agronoma Martina Žiga, uspešen podjetniški projekt podjetja Paradajz pa izpolnitev njegovih mladostnih sanj o proizvodnji v rastlinjakih. Te so postale resničnost zaradi popolne predanosti cilju ter skupinskega dela, ko je bilo treba premagovati skoraj nepremagljivo.Žigo se je s paradižniki ukvarjal že v svoji diplomski nalogi, ogromno znanja pa si je nabral na Nizozemskem, kjer je delal dve leti kot fizični delavec v velikih rastlinjakih.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuNoč knjige z Vladimirjem P. Štefanecem v soboški knjižnici
Predstavljen je bil njegov najnovejši roman.
Martin Žökš:Je gorička zgodba o uspehu.Najboljši slovenski picopek v letu 2018 je tekmoval na svetovnem prvenstvu v Neaplju in se uvrstil med 30 najboljših na svetu. Sicer je poklicni gozdar, a se ukvarja še z gostinstvom. Česar se loti, mu običajno uspe, pogoj je, pravi, dobra klima v podjetju. Ker je veliko v naravi, mu je gorička pokrajina zlezla pod kožo, zato že ima idejno zasnovo za "glamping" v neokrnjeni naravi, nedaleč od domačije.
Za vse kandidate lahko glasujete preko glasovnic v Vestniku ali TU: