vestnik

Vestnikova osebnost Pomurja: Martin Žigo in Martin Žökš

Vestnik, 22. 11. 2018
Nataša Juhnov
Martin Žigo.
Popularno

Akcija Vestnikova osebnost Pomurja 2018 poteka tudi letos. Izbranih je bilo deset kandidatov, vsak dan pa vam bomo predstavili po dva. Da jih boste bolje spoznali, in da se boste lažje odločili, komu boste namenili svoj glas. Zaslužijo si ga seveda vsi, izbira pa je vaša. Tokrat vam predstavljamo naslednja dva, to sta Martin Žigo in Martin Žökš. 

Martin Žigo:Paradižniki Lušt so življenjsko delo agronoma Martina Žiga, uspešen podjetniški projekt podjetja Paradajz pa izpolnitev njegovih mladostnih sanj o proizvodnji v rastlinjakih. Te so postale resničnost zaradi popolne predanosti cilju ter skupinskega dela, ko je bilo treba premagovati skoraj nepremagljivo.Žigo se je s paradižniki ukvarjal že v svoji diplomski nalogi, ogromno znanja pa si je nabral na Nizozemskem, kjer je delal dve leti kot fizični delavec v velikih rastlinjakih.



Martin Žökš:Je gorička zgodba o uspehu.Najboljši slovenski picopek v letu 2018 je tekmoval na svetovnem prvenstvu v Neaplju in se uvrstil med 30 najboljših na svetu. Sicer je poklicni gozdar, a se ukvarja še z gostinstvom. Česar se loti, mu običajno uspe, pogoj je, pravi, dobra klima v podjetju. Ker je veliko v naravi, mu je gorička pokrajina zlezla pod kožo, zato že ima idejno zasnovo za "glamping" v neokrnjeni naravi, nedaleč od domačije.



Za vse kandidate lahko glasujete preko glasovnic v Vestniku ali TU:

Vestnikova osebnost Pomurja 2018 glasovanje