vestnik

(VIDEO) Ansambel Aktual posnel nov videospot, člani za Prekmurje pravijo, da je njihovo zatočišče

T. L., 10. 6. 2020
Ansambel Aktual
Snemali so tudi ob Expanu.
Popularno

Ansambel Aktual predstavlja nov videospot za pesem z naslovom Prekmurje moj dom.

Besedilo pesmi, ki so jo premierno predstavili maja lani, je nastalo izpod peresa Mateja Trstenjaka, uglasbil jo je Gašper Marič in aranžiral Jure Fartelj. V minulih dneh je pesem dobila še vizualno podobo.

Kot so povedali Aktualovci, so s pesmijo, ki je lani postala zmagovalka narodnozabavne lestvice Radia Murski val, želeli počastiti 100. obletnico priključitve Prekmurja k matičnemu narodu. »S pesmijo smo na svoj način prispevali k praznovanju stoletnice. Prekmurje ni le naš dom, ampak je tudi zatočišče, kjer najdemo svoj kotiček miru. Melodija valčka se je rodila spontano, ko smo dodali še besedilo, smo vedeli, da je pesem res nekaj posebnega. Zelo smo ponosni tudi, da je pesem lani zmagala na glasbeni lestvici Pesem našega srca 2019,« so še dodali glasbeniki.

ansambel-aktual, prekmurje-moj-dom, videospot
Ansambel Aktual
Kljub izdanemu videospotu fantje ne počivajo in že ustvarjajo nove skladbe, ki bodo na radijske valove poslane v naslednjih mesecih.

Preprost videospot je nastal pod taktirko Jake Knipliča, snemali pa so ga dva dni v idilični pokrajini. »Snemanje je potekalo sproščeno z veliko dobre volje in smeha. Upamo, da nam je v videospotu uspelo ujeti utrip Prekmurja,« so še zapisali. Kljub izdanemu videospotu pa fantje ne počivajo in že ustvarjajo nove skladbe, ki bodo na radijske valove poslane v naslednjih mesecih.

Ansambel Aktual sestavljajo štirje člani iz okolice Moravskih Toplic, ki so se spoznali pred nekaj leti, in sicer Gašper Marič na harmoniki in bas kitari, Franc Lukač na kitari, Jure Fartelj na bas kitari in klaviaturah ter Uroš Berden na bobnih.  

Ansambel Aktual
Pesem so snemali dva dni v naši idilični pokrajini.
ansambel-aktual prekmurje-moj-dom videospot