vestnik

(VIDEO) Ethnotrip predstavlja Panonski bluz

Vestnik.si, 3. 11. 2022
foto:Nataša Juhnov
Nov album bodo predstavili v Gledališču Park.
Popularno

Prekmurska glasbena skupina Ethnotrip je izdala nov album, ki nosi naslov Bluz panonski. Preko njega predstavljajo doživljanje panonskega sveta, melanholijo, ljubezen, tradicijo, minljivost in hrepenenje.

Kot so zapisali v predstavitvi albuma, so avtorji besedil Feri Lainšček, Dušan Šarotar, Sara Kager in Marko Kočar, pod glasbo pa so se podpisali člani skupine. Producent albuma je Dejan Berden. 

"Šestim raznolikim skladbam svoj posebni prispevek dajejo tudi sodelujoči glasbeniki. Pri nekaterih skladbah je klavir igral nekdanji član zasedbe, Primož Kramberger, Kristian Majcen pa s svojim kitarskim vložkom skladbo Srce zapelje v rockerske vode. Brez kitare Saše Zvera panonski bluz ne bi zvenel zadosti "bluzovsko". Pravega panonskega vzdušja na albumu ne bi bilo brez cimbal Danija Kolariča v pesmi Mlin na Muri. Ethnotrip daje posebno pozornost tudi domačemu narečju, zato so nekatere skladbe v prekmurščini," so dodali. 



Album je izšel 4. novembra, skupina pa ga bo predstavila na koncertu v Gledališču Park ob 19. uri, kjer bo nastopila z gosti. To bodo Dejan Berden, Kristian Majcen, Dani Kolarič in Sašo Zver. 

Izšel je tudi že videospot za singel Panonski bluz, ki si ga lahko ogledate spodaj. 

ethnotrip nov-album glasba