vestnik

(VIDEO) Julija Fajhtinger izdala avtorsko skladbo Sanje

D. N., 2. 7. 2020
Osebni Arhiv
Julija Fajhtinger.
Popularno

Mlada pomurska glasbenica Julija Fajhtinger, sicer tudi članica zasedbe Happy Vibe in učiteljica petja pri Akademiji za glas, je izdala svojo avtorsko skladbo Sanje.

Besedilo zanjo je napisala pred nekaj leti, kot je povedala, pa skladba predstavlja njeno življenje. Opisuje namreč obdobje odraščanja, raziskovanja ter spoznavanja sebe in sveta, glasbenica pa jo je pustila v takšni obliki, kot jo je napisala pred leti. Kot pravi, ji je v življenju namreč všeč ravno ta iskrena preprostost. K vztrajnosti in nenehni rasti v življenju s pesmijo nagovarja tudi vse poslušalce. "Besedilo je nastalo, ko se še nisem razvila karakterno in glasbeno. Vsaj čutila nisem tako. V življenju pa želim slediti temu, kar si želim, in naredim vse, kar je v moji moči, da rastem, se izobražujem in se razvijam na svojem področju," je povedala Julija Fajhtinger.

Besedilo skladbe govori o sanjah, ki so za glasbenico nekaj, kar rada počne in v čemer neznansko uživa. Skozi glasbo želi podati svojo sporočilo in želi, da si ga vsak predstavlja na svoj način. "Kot smo različni ljudje, je različna tudi glasba. Nekaj nam je všeč, nam ugaja, nekaj pa tudi ne. Želim, da se moja skladba dotakne tistih, ki si to želijo," je pojasnila sogovornica. 

f7ce0b507e93507f17ce6c1f41338437
Osebni Arhiv
Julija Fajhtinger je izdala avtorsko sladbo Sanje.

Za glasbeno podlago je poskrbel Tilen Sapač, ki je odgovoren tudi za avdio produkcijo. Kot je povedala Julija, je iz njene skromne različice skladbe nastalo veliko, za to pa je odgovoren ravno Sapač, ki je poskrbel za vse inštrumente. "Brez njega ne bi bilo tako čarobno." V kratkem bo za pesem izdan tudi videospot, glede na vsebino skladbe pa se je avtorica odločila, da videospot posname v posebnem ambientu. Izbrala je Anglijo, klife Seven Sisters, ki so eni najlepših na svetu. "Komaj čakam, da ga delim z vsemi. Skladba mi predstavlja začetek nečesa novega. Začetek moje samostojne glasbene poti, z lastnim sporočilom in z glasbo, na tak način, kot čutim sama," je še dodala sogovornica. 

julija-fajhtinger sanje skladba