vestnik

(VIDEO) Poglejte si prve prizore filma, ki so ga snemali tudi v naši regiji

Vestnik.si, 23. 9. 2022
FB Romano Glauso
Snemanje filma Dedek gre na jug.
Popularno

V začetku oktobra bo v kinematografih premiera novega filma Dedek gre na jug. Prizore so snemali tudi v Prekmurju.

Film Dedek gre na jug je slovensko-hrvaško-makedonska koprodukcija in je nastajal s podporo Slovenskega filmskega centra, Studia Viba Film, RTV Slovenije ter Filmskega centra Severne Makedonije. V njem med drugim nastopajo Boris Cavazza, Vlado Novak, Zala Djurić, Dario Varga, Goran Navojec. 



"Film Dedek gre na jug je zgodba o življenju, pričakovanjih in iskanju smisla. Je zgodba o prijateljstvu. Vlado ugrabi svojega najboljšega prijatelja iz bolnišnice, saj se ne želi sprijazniti z dejstvom, da Boris umira. Boris in Vlado, oba glasbenika, se poznata že vrsto let, saj sta skupaj igrala v jazz orkestru. Vlado se odloči odpeljati Borisa v Srbijo, da bi ponovno srečal svojo dolgoletno, nikoli izsanjano ljubezen Nedo, s katero je zaradi nesrečnih spletov okoliščin pred leti prekinil stike. Sprva gre vse po planu, potem pa jima pot prekriža Rominja Esma in življenje gre od tu naprej po svoji poti," dogajanje opišejo ustvarjalca filma. Glavni producent je Branislav Srdić, koproducenta pa Vladimir Atanasov in Angela Nestorovska iz Sektor filma ter Igor Nola iz MP Produkcije. Režiser filma je Vinci Vogue Anžlovar. 

Deli filma so bili konec aprila lani posneti tudi v romskem naselju Kamenci v Občini Črenšovci, v filmu pa boste lahko videli tudi romsko skupino Romano Glauso. 

dedek-gre-na-jug film napovednik