vestnik

(VIDEO) Promocijski posnetek Slovenije zmagal v evropski konkurenci

Vestnik, 2. 2. 2021
Nataša Juhnov
Poudarek je bil na tem, da je Slovenija zelena destinacija.
Popularno

Slovenska turistična organizacija (STO) je s promocijskim videom Time to stay home, ki je lani turiste nagovarjal k počitnicam v Sloveniji, osvojila prvo mesto na evropskem tekmovanju.

Tekmovanje sta pripravila Mednarodni odbor turističnih filmskih festivalov (CIFFT) ter Evropska potovalna komisija (ETC), na njem pa je sodelovalo 18 videov iz 12 evropskih nacionalnih turističnih organizacij v kategorijah družbene odgovornosti in vrednosti turizma v povezavi s covidom-19 ter promocijskih videov destinacij.

Video Time to stay home je bil objavljen lani aprila, z njim pa je STO sledilce iz tujine vabila, da ostanejo doma, in sicer z namenom, da bodo v prihodnje, v lepših časih, lahko potovali. Dodali so, da slovenski turizem piše navdihujoče zgodbe. Poudarek videa je na tem, da je Slovenija zelena destinacija. 

"Veseli me, da je mednarodna strokovna žirija v močni konkurenci nacionalnih turističnih organizacij Evrope prepoznala iskreno sporočilo videa Time to stay home, ki smo ga pripravili v obdobju negotovosti ob prvem valu epidemije lani spomladi in temelji na občutkih in upanju na lepši jutri," je nagrado komentirala direktorica STO Maja Pak. "Z videom, ki odraža vrednote znamke I feel Slovenia, smo želeli s pozitivno naravnano komunikacijo in premišljeno zgodbo sledilce iz tujine povabiti k sanjarjenju o Sloveniji ter načrtovanju obiska v bližnji prihodnosti. Tovrstne nagrade in priznanja krepijo prepoznavnost Slovenije kot zelene, v trajnost usmerjene butične destinacije, kar bo pomembno vplivalo na pridobitev zaupanja turistov v obdobju ponovnega zagona turizma," je še dodala.st

turizem slovenija time-to-stay-home