vestnik

(VIDEO) Te lepote Pomurja bodo predstavljene tudi na BBC

I.B., 12. 9. 2019
Rene Gomolj
Vinarium Lendava.
Popularno

Slovenska turistična organizacija (STO) v sklopu Globalne digitalne kampanje pod sloganom Only in Slovenia (Samo v Sloveniji) sodeluje z BBC Global News. Ta je po raziskavi Ipsos Affluent Europe 2019 med vsemi digitalnimi platformami, ki so specializirane za novice, vodilna pri doseganju segmenta mednarodnih popotnikov v Evropi z višjo kupno močjo.

Produkcijska ekipa BBC Story Works je Slovenijo obiskala aprila letos, ustvarili pa so videoposnetke za štiri 30-sekundne spote, ki se bodo predvajali na televiziji, obenem pa bodo izpostavljeni tudi na posebni pristajalni strani BBC.com. Kot sporočajo iz STO, so rdeče niti oglasnih spotov doživetja, ki jih je mogoče izkusiti le v Sloveniji, gledalcem pa omogočajo vpogled o posebnosti naše dežele. Eden od štirih spotov je tako nastal v Oljarni Kocbek, gledalce pa popelje v Prekmurje in jim predstavi posebnosti slovenske gastronomije. 

Tudi drug spot je nastal v Pomurju, in sicer predstavlja lendavski stolp Vinarium, Slovenijo pa geografsko pozicionira ob Avstrijo, Hrvaško in Madžarsko. Državo izpostavi tudi kot vinorodno deželo. 

Tretji spot predstavlja vodeno turo po Ljubljani - Brko turo in gledalcu približa slovensko prestolnico in kulturo. Zadnji pa je bil posnet v gozdni vasi Theodosius v Vipavski dolini ter izpostavlja, da ima Slovenija skoraj 60 odstotkov zelenih površin. 



"Slovenska turistična organizacija z intenzivno dvomesečno promocijsko kampanjo na BBC nadaljuje s promocijo Slovenije prek največjih in najbolj verodostojnih globalnih medijev. Z video vsebinami, ki po produkciji in vsebini izstopajo iz povprečja, predstavljamo kako edinstvena, zelena, gastronomsko in kulturno bogata je naša dežela. Prav zato se bodo oglasi prikazovali tudi na podstraneh BBC Travel, BBC Culture in na GoodFood.com, saj bomo na ta način nagovorili tiste ciljne skupine, ki bi jih obisk Slovenije še posebej navdušil, in sicer skozi vse leto. Dodatno bo digitalno oglaševanje potekalo tudi prek družbenih profilov BBC StoryWorks, kjer pričakujemo doseg skoraj milijon uporabnikov," je povedala direktorica STO Maja Pak. Spoti se bodo na kanalih vrtelih od 10. septembra do 10. novembra.

sto bbc oglasni-spoti vinarium oljarna-kocbek